NASA a detectat sute de flash-uri misterioase de lumină pe Pământ. Care e originea lor?


Flash-uri misterioase de lumină au fost observate timp de zeci de ani pe Pământ; flash-urile sunt atât de mari încât pot fi văzute din spaţiul cosmic. Aceste flash-uri l-au intrigat pe celebrul astronom Carl Sagan încă de acum câteva decenii, acesta presupunând că ar putea avea o origine extraterestră. Însă nu e aşa.

NASA a urmărit o bună perioadă de timp flash-urile de lumină, pentru a le afla originea. Acest lucru s-a făcut cu ajutorul satelitului climatic DSCOVR (Deep Space Climate Observatory), lansat deasupra Pământului pe 11 februarie 2015. Între iunie 2015 şi august 2016, DSCOVR a detectat numai puţin de 866 de astfel de flash-uri luminoase, cu ajutorul aparatului de imagistică polimetrică EPIC.

Prima dată oamenii de ştiinţă s-au gândit că flash-urile apar doar deasupra oceanelor Pământului, simplificând astfel originea lor – reflecţii ale oceanelor, în lumina Soarelui. Dar apoi s-a constatat că flash-urile apar şi deasupra apelor interioare şi ale continentelor, ceea ce complică enigma.

Pentru a afla totuşi misterul, experții au realizat o nouă investigație și au constatat că aceste surse de lumină enigmatice sunt cel mai probabil cauzate de micile cristale de gheață orizontale, care se găsesc în înaltul cerului. Sau, cel puţin aşa ne spune NASA… eu nu cred că ei ne-ar minţi atât de mult şi ne-ar ascunde adevărul cu privire la acest subiect.


Lasă un comentariu