Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

O teorie alternativă: „Cartea lui Enoh”, interzisă de Biblie, ne descrie prima venire a extratereştrilor pe Terra, când au coborât 200 de „Gardieni”?


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Există în lume adepţi ai unei teorii bizare a conspiraţiei, care consideră că personajele supranaturale din Biblie nu sunt îngeri, arhangheli sau Dumnezeu, ci pur şi simplu extratereştri. Iar ca argument aduc aminte de celebra „Carte a lui Enoh”, ce este o carte apocrifă, deci care nu are ce căuta în Biblie. Acei conspiraţionişti se întreabă:​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ De ce a interzis Biserica Catolică „Cartea lui Enoh”? „Nu cumva acolo sunt descrise cu adevărat cazuri de răpiri umane de către extratereștri, care au avut loc cu mii de ani în urmă? Și este adevărat că această carte conține informații care vorbesc despre trecutul nostru extraterestru și despre cheia viitorului umanității?”

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​În Etiopia se găseşte unul dintre cele mai valoroase artefacte din lume ale creștinismului: Evangheliile Garima. Cele două cărți bogat ilustrate datează din secolul al VI-lea d.Hr. Aceasta este probabil cea mai veche și mai completă Biblie din lume, iar Biserica Ortodoxă Etiopiană este una dintre cele mai vechi biserici creștine. Este curios faptul că Biblia Bisericii Ortodoxe Etiopiene diferă de Sfintele Scripturi acceptate în alte confesiuni creștine. În Vechiul Testament al Bisericii Ortodoxe Etiopiene se găseşte un text foarte vechi, cunoscut sub numele de „Cartea lui Enoh”. Biserica Ortodoxă Etiopiană consideră „Cartea lui Enoh” drept una canonică, în timp ce celelalte biserici creştine o consideră a fi „apocrifă”.

Autorul cărții este Enoh, străbunicul lui Noe, care a trăit înainte de Marele Potop. Se crede că Enoh a fost nemuritor și Dumnezeu l-a dus în Rai. În cartea sa, Enoh scrie că, atunci când avea 12 ani, toți sătenii au auzit un zgomot într-o noapte. Doi îngeri au coborât din cer și unul dintre ei i-a spus lui Enoh: „Nu te teme, omule!” și el s-au urcat la cer într-un car de foc. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Enoh a văzut ceva ce nu putea descrie. Desigur, conform conspiraţioniştilor, el nu știa că este o navă spațială, dar din ea el a văzut planeta Pământ. Şi, se pare – conform aceleiaşi teorii – că aceasta este una dintre primele povești din istoria omenirii despre răpirea oamenilor de către extratereștri.

Susținătorii teoriei paleocontactului cred că această „Carte a lui Enoh” este unul dintre cele mai convingătoare texte despre sosirea extratereștrilor. Dar nu este unic. Povești similare au supraviețuit în multe alte culturi antice; acest lucru indică faptul că spusele lui Enoh au o oarecare credibilitate.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Multe texte antice spun că oamenii s-au înălțat la cer și apoi s-au întors. De exemplu, în Grecia antică există o legendă despre Ganimede, care a fost ridicat de vulturul lui Zeus. Legende similare pot fi găsite în epopeele Chinei antice, Egiptului antic, sumerienilor și altor popoare. Toate aceste povești sunt similare, dar le lipsesc detaliile care abundă în „Cartea lui Enoh”. Textele sale pare că dovedesc nu doar existența extratereștrilor, dar arată și cealaltă parte a lui Dumnezeu. De aceea, Biserica creştină a decis să excludă „Cartea lui Enoh” din Biblie.

Conform „Cărții lui Enoh”, nu toți îngerii au fost soli ai lui Dumnezeu. Cea mai bună dovadă pentru aceasta este descrierea creaturilor numite „Gardieni” sau „Veghetori”.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ „​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Cartea lui Daniel”, care face parte din Vechiul Testament, vorbește despre un anumit grup de îngeri, cărora Dumnezeu le-a poruncit să instruiască omenirea. Au avut grijă de lumea noastră și au ghidat dezvoltarea civilizației noastre. Daniel a menționat doar pe scurt aceste creaturi, în timp ce în „Cartea lui Enoh”, „Gardienii” au devenit una dintre temele principale. Şi se pare că aceşti „Gardieni” nu sunt fiinţe spirituale, ci ființe reale. Biblia vorbește despre asta destul de clar și distinct; ei nu sunt din lumea noastră, ceea ce înseamnă că pot fi numiți şi extratereștri.

În „Cartea lui Enoh”, doar 200 de Gardieni au coborât pe Pământ. Conducătorii săi au fost Shamkhazai și Azazel, care mai târziu au devenit cunoscuți sub numele de Lucifer. Gardienii aveau o înfățișare foarte strălucitoare. Enoh, așa cum i-a descris, a spus că era dificil să te uiți la Gardieni, aşa de puternic străluceau ei.

Ideea conform căreia Gardienii ar fi putut fi vizitatori extratereștri este confirmată de mărturia profetului Ilie. Acesta s-a urcat și el la cer într-un „car de foc”. Ilie a fost un mare profet, cu mult superior altor profeți. Avea o mantie minunată care putea vindeca bolnavii și învia morții. „​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Carele de foc” sunt menționate de mai multe ori în Biblie. Ar putea fi vorba de un fel de navă spațială. Conform credinței iudeo-creștine, sufletul urcă la cer după moarte, dar în Biblie există multe exemple de înălțare a unei persoane vii la cer: vezi cazul Enoh sau Ilie.

La mijlocul secolului XX, păstorii israelieni au găsit oale de lut într-una dintre peșteri, în care se păstrau manuscrise antice. Acestea s-au dovedit a fi copii scrise de mână ale Bibliei, care erau cu cel puțin 1000 de ani mai vechi decât altele cunoscute la acea vreme. Pe lângă ele, mai existau și alte manuscrise, printre care și „Cartea uriașilor”.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Această carte vorbește despre Nephilim (giganți), despre copiii Gardienilor, despre viața și modul lor de viață. Nefilimii sunt întruchiparea răului. Ei au comis crime groaznice, inclusiv consumul de carne umană. În cele din urmă, Dumnezeu a decis că Pământul trebuie să fie curățat de Nefilimi și l-a numit pe Noe, strănepotul lui Enoh, drept cel ales pentru a reîncepe istoria omenirii.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
În Biblie, Noe a fost ales de Dumnezeu pentru mila lui. Dar „Cartea uriașilor” are o versiune diferită a poveștii lui Noe. El a devenit alesul chiar înainte de a se naște, iar tatăl său nu era bărbat. Pielea nou-născutului strălucea și părul îi era alb ca lâna de oaie. În exterior, părea a fi o copie a Gardienilor, fiind astfel conceput artificial, într-un laborator – spune aceeaşi teorie conspiraţionistă bizară.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Gardienii credeau că Noe va fi tatăl unei noi generații de oameni. Se dovedește că Noe ar fi putut fi o persoană modificată genetic, creată de extratereștri pentru o nouă viață pe Pământ.

Versiunea oficială a Bibliei spune că Dumnezeu a fost întristat de atrocitățile și relele rasei umane și a decis să le pună capăt trimițând Marele Potop pe Pământ. „Cartea lui Enoh” spune aceeași poveste, dar cu diferențe semnificative. Potopul avea să-i distrugă pe Nefilimi. Potrivit lui Enoh, Dumnezeu îi protejează pe oameni. El nu seamănă cu nimic cu Dumnezeul cărții Genezei, plin de furie și mânie. O altă diferență constă în faptul că Noe a primit instrucțiunile de a construi Arca nu de la Dumnezeu, ci de la arhanghelul Uriel.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​În „Cartea lui Enoh”, capitolul 91, se spune că, după călătoria și întoarcerea lui Enoh pe Pământ, el se pregătea pentru a doua înălțare la Cer. Dar înainte de asta, și-a adunat întreaga familie și a împărtășit o profeție neobișnuită. Matusalem, fiul lui Enoh, l-a întrebat pe tatăl său dacă îl va vedea din nou. Enoh a răspuns: „Gardienii au spus că mă voi întoarce pe această planetă. Dar vor trece mii de ani, așa că nu ne vom mai vedea”.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Este posibil ca toate aceste texte antice să fie despre o anumită navă spațială și o invazie extraterestră a Pământului? „Cartea lui Enoh” trebuia să pregătească omenirea pentru ziua în care o nouă realitate se va deschide nouă?


Lasă un comentariu