Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

O teorie controversată: Luna a fost vinovată pentru scufundarea Atlantidei în urmă cu peste 12.000 de ani


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Ceva s-a întâmplat cu siguranţa în jurul anului 10 000 î.Hr. În primul rând, ne spune filozoful grec Platon în „Dialogurile” sale, când se referă la preoţii egipteni care îi spuseră lui Solon că un popor misterios venit dintr-un loc numit Atlantida ar fi invadat cea mai mare parte a bazinului mediteranean cu vreo 9.000 de ani mai înainte şi că amintirea lor se păstra încă în Egipt. Datele concordă în mare măsură, fiindcă şi din alte texte aflăm ca în preajma anului 10 000 î.Hr., în locul vechii civilizaţii a apărut una nouă, a egiptenilor antici. Cât despre misteriosul continent al Atlantidei, se spune că ar fi suferit trei cataclisme majore, ultimul dintre ele ducând la scufundarea totală a continentului.

Conform teoriei cosmologului austriac Hans Hoerbiger, Atlantida a avut o perioadă de înflorire lungă, timp în care nu exista Luna pe cer. Cam pe la anul 11.500 î.Hr., Selena, care rătăcea prin spaţiu, a fost captată de forţa gravitaţională a Pământului, activând vulcanii şi ridicând maree imense în apropierea Ecuatorului, care au înghiţit Poseidonia. La fel crede şi profesorul Ludwig Zeidler din Polonia, că distrugerea Atlantidei a fost provocată de un corp ceresc enorm care a izbit Pământul acum 12.000 de ani, modificându-i cu 30 de grade poziţia axei.

Descoperim exact aceeaşi teorie şi în miturile incaşilor. Se pare că incaşii au păstrat în memorie un moment cumplit, în care au avut loc erupţii vulcanice, inundaţii mari şi mai ales, „Luna terţiară s-a prăbuşit pe Pământ într-o furtună extraordinară”. Supravieţuitorii au rămas într-o lungă perioadă de întuneric. Când a reapărut Soarele, cu toţi au rămas surprinşi să descopere că marea, eliberată de gravitaţia Lunii, coborâse cu câteva mii de metri, dezgolind munţii şi lăsând oraşul Tiahuanaco eşuat pe înălţimea muntelui. Toate aceste surse descriu acelaşi eveniment, şi anume, prăbuşirea unui corp ceresc, a Lunii, care a avut drept urmare scufundarea Atlantidei şi sosirea pe teriroriul Egiptului a unei populaţii de pe acest continent.

Sunt atlanţii egiptenii antici? Sunt ei cei care sosind în Egipt au construit piramidele pentru a păstra o informaţie vie şi a o transmite urmaşilor lor?


Lasă un comentariu