O nouă controversă a Vaticanului: a lansat o monedă de argint, care se aseamănă cu un idol păgân


Vaticanul a venit din nou cu o acţiune controversată, care alimentează suspiciunile unora, ce consideră noua conducere a Bisericii Romano-Catolice de „acţiuni scandaloase la adresa creştinismului”. Astfel, Trezoreria statului Vatican emite o monedă cu valoare de 10 euro din argint, reprezentând o femeie gravidă care poartă în pântece Pământul.

„Trezoreria de stat a Cetății Vatican va emite o monedă de 10 euro din argint creată de maestrul Oldani, înfățișând o mamă purtând Pământul în pântece, căruia îi datorăm grijă și iubire, ca o fiică, având lungi spice de grâu în păr, ca o legătură între trecut și viitor care devine atemporal, prin urmare etern”, precizează descrierea oficială a monedei (vedeţi AICI).

Precum se observă, în comunicat nu se vorbeşte nimic de Dumnezeu, ci doar de „Pământ”, spice de grâu etc. Parcă deja nu se mai aseamănă cu creştinismul, ci cu religia wicca, o religie neopăgână ce acordă o importanță majoră naturii.

Diverse organe de presă au făcut imediat legătura între monedă și statuetele reprezentând-o pe Pachamama, idolul păgân folosit la Sinodul Amazonian, care a fost venerat în grădinile Vaticanului, în prezența Papei Francisc, în anul 2019.


Lasă un comentariu