Experţii au descoperit o capsulă a timpului aparţinând scriitorului SF Jules Verne, ce ar conţine obiecte încă misterioase


Folosind drone și radare de penetrare a solului, experți de la Universitatea Descartes din Paris și Clubul Exploratorilor din New York cred că au găsit o capsulă a timpului care a aparținut legendarului scriitor francez Jules Verne, celebru pentru cărțile sale, cum ar fi „Douăzeci de mii de leghe sub mare”, „Călătorie spre centrul Pământului” sau „De la Pământ la Lună”.

Unul dintre cei mai influenți scriitori care a depăşit granițele dintre posibil și imposibil este, fără îndoială, scriitorul francez Jules Verne. Verne a fost cel de-al doilea autor cel mai tradus în lume, după Agatha Christie, fiind adesea menționat ca şi „părintele science-fictionului“.

Acum, experții au descoperit o capsulă a timpului care cred că ar aparține scriitorului francez. Cutia de metal enigmatică a fost recuperată și conține documente, cărți și obiecte metalice ciudate, de dimensiuni diferite. Se crede că printre multe obiecte ascunse în capsulă sunt materiale nepublicate, despre care istoricii și oamenii din întreaga lume cred că sunt extrem de interesante.

Misterioasa capsulă a timpului a fost descoperită în apropierea Pirineilor francezi, în sudul Franței, după ce experții au studiat mormântul legendarului scriitor de science fiction. Experții sunt convinși că această cutie metalică a fost îngropată fie Jules Verne, fie de un apropiat al scriitorului francez.

În prezent, elementele găsite în interiorul casetei sunt analizate meticulos de către oamenii de știință într-un mediu controlat pentru a se asigura conservarea și necontaminarea elementelor din interiorul capsulei timpului. Mai mult, cercetătorii au descoperit, de asemenea, numeroase gravuri pe părțile exterioare ale cutiei metalice. Cu toate acestea, aceste gravuri au devenit abia vizibile datorită oxidării.

În timp ce mulți oameni au salutat această veste extraordinară, scepticii avertizează că încă nu se poate încă demonstra că această cutie și conținutul enigmatic al ei a aparținut într-adevăr celebrului scriitor francez. Ziarele locale indică faptul că cercetătorii se află deja în a doua fază a cercetării și depun eforturi pentru a dezvălui conținutul capsulei timpului pentru public în viitorul apropiat.

Sursa (traducerea şi adaptarea): prnewswire.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO