Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Internetul, o “fiinţă” cu manifestări malefice?

189

internetTeoria conform căreia o entitate inteligentă, fie ea şi virtuală, care prezintă abilitate, limbaje complexe şi este conştientă de sine, poate fi considerată o creatură arificiala non-umană, câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi. Problema se complică atunci când entitatea în cauză este însuşi Internetul, iar posibilitatea ca acesta să devină malefic şi să încerce controlul oamenilor, pare din ce în ce mai aproape de realitate.

Portalul Daily Galaxy a postat recent o teorie potrivit căreia Internetul evoluează din ce în ce mai repede spre atributele unei forme de viaţă inteligente. Teoria porneşte de la situaţiile tot mai des întâlnite în care programele de computer, alături de reţelele de comunicare, prezintă deja caracteristicile unor forme de viaţă organice. Programele de calculator ar fi început deja să demontreze chiar o formă de “evoluţie” proprie. Situaţia în sine nu este de loc una nouă, profesorul german Dietrich Doner, anticipând o astfel de situaţie încă din anul 1918, când lucrarea sa, “Mecanismele Minţii”, susţinea ipoteza conform careia mintea umană este construită pe principii mecanice.

Problema care se întrevede în viitorul apropiat vizează atât forma pe care o va lua acesta reţea de viaţă artificială, cât şi posibilitatea ca Internetul să-şi dezvolte o conştiinţă proprie care-l poate indemna cândva nu doar să ia decizii independente, ci să acţioneze voit contra oamenilor. Cercetătorii concluzionează, glumind despre momentul în care o reţea imensă formată din 90% spam, 9% conţinut porno şi restul bloguri, va deveni conştientă, că viitorul nu sună deloc bine pentru oamenire…

Orgoni Crystal