Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Morţii dau telefoane?

82

telefonÎn lumea paranormalului, există un fenomen foarte straniu, şi anume oameni care pur şi simplu primesc telefoane de la morţi. Cel care sună este decedat şi de obicei a avut o legătură strânsă cu destinatarul.

În astfel de cazuri, telefonul sună normal, dar poate suna anormal sau aton. De obicei, legătura este foarte slabă şi vocea celui mort dispare încetul cu încetul, dar vocea este uşor de recunoscut şi pronunţă de obicei nume familiare sau ale animalelor de companie. Convorbirea este întreruptă brusc, ori de cel ce sună sau din cauza legăturii sau de către destinatarul convorbirii dacă vocea este prea slabă şi acesta este frustrat de acest lucru.

Dacă cel care este apelat cunoaşte vocea şi îşi dă seama că apelantul este mort, poate intra într-o stare de şoc şi închide imediat. Dacă nu ştie că este mort pot vorbi câteva minute până la o jumătate de oră. De obicei astfel de fenomene au loc la 24 de ore după moartea apelantului, deşi s-au văzut cazuri când convorbirea a avut loc şi la 2 ani de la moarte.

Scopul acestor telefoane este de a lăsa mesaje de adio sau de a avertiza că va avea loc un lucru periculos sau pentru că cei în viaţă au nevoie de anumite informaţii. Actriţa Ida Lupino a primit un telefon de la tatăl său la 6 luni după moartea acestuia. El i-a spus unde se afla anumite hârtii necesare pentru reglarea moştenirii lăsate de el. Alte convorbiri au loc în apropierea sărbătorilor, zilelor de naştere şi aniversarilor, apelantul putând să întrebe ceva banal genul: Bună mamă, tu eşti?

Astfel de convorbiri au avut loc şi invers. Apelantul poartă o conversaţie normală cu apelatul pentru a descoperi mai târziu ca persoană era deja moartă când a fost sunată.

Deşi nu exista o explicate plauzibilă pentru aceste telefoane de la morţi, au apărut câteva teorii care spun că decedaţii dau telefon prin manipularea supranaturală a mecanismului telefonului şi a circuitelor. O altă teorie susţine că de fapt este vorba de halucinaţii ale apelatului cauzate de psihokinezie şi că acesta acţionează inconştient. Alte teorii sugerează că ar fi vorba de imaginaţie sau de glume proaste făcute celor vii de spirite de nivel jos.

Parapsihologii moderni nu iau în consideraţie astfel de cazuri cu toate că la începutul secolului trecut cercetătorii au modificat telegraful prin fir şi cel fără fir sperând că vor putea comunica cu morţii. Thomas Edison, ai cărui părinţi erau spiritişti, a lucrat la un telefon de acest gen, dar nu l-a terminat. Spera că acest telefon să poată face legătura dintre cei vii şi morţi. În anii ’40, experimente cu telefonul medium au fost făcute şi în Anglia şi America în speranţa de a-i contacta pe cei morţi. Aceste cercetări au mai prezentat interes în anii ’60, când Konstantin Raudive a anunţat că a capturat voci ale morţilor pe banda electromagnetică.

Orgoni Crystal