Sateliţii CIA au descoperit din greşeală „Arca lui Noe” din Biblie, aflată pe Muntele Ararat?


Într-un document fost secret, eliberat de CIA, şi publicat de site-ul blackvault.com, pe tema „Arcii lui Noe”, aflăm lucruri foarte interesante despre această relicvă biblică, care se pare că ar fi fost descoperită din greşeală de serviciile secrete americane. În cadrul unei consfătuiri publice, un ofiţer militar cunoscut, pe nume Porcher L. Taylor, îl întreabă pe un înalt oficial CIA, Dr. Carver, despre Arca lui Noe. Iată traducerea paginii extrasă din documentul CIA desecretizat:

* Context: Dr. Carver este considerat a fi „cea mai importantă autoritate în domeniul informațiilor și securității al Americii”. El a fost adjunct la doi foști directori ai CIA și ofiţer de informaţii în NATO·. El este absolvent de Yale și are un doctorat la Universitatea Oxford.

* Extras din sesiunea de întrebări și răspunsuri: Porcher L. Taylor. III: „Dr. Carver, sunt absolvent de West Point, şi, în timp ce eram cadet la Academie în 1973, au existat o zvonuri precum că unul dintre sateliţii noștri militari care zburau pe coridorul ruso-turc, luând fotografii ale amplasamentului sovietic de rachete, au făcut din greșeală fotografii pe teritoriul turcesc, descoperind un mare obiect de lemn, care părea a fi o navă blocată într-un ghețar situat la aproximativ 5.000 de metri pe Muntele Ararat. Se pare că cei de la CIA au clasificat fotografiile ca fiind Arca lui Noe, și mă întreb dacă aveţi vreun comentariu despre asta”.

* Dr. Carver: „Ei bine, nu-mi amintesc ca CIA să lucreze la Arca lui Noe, dar îmi amintesc că la acea vreme erau câteva poze făcute și au existat indicii clare că se afla ceva sus pe Muntele Ararat, ceea ce era destul de ciudat. Au fost diverse expediții arheologice acolo. Guvernul turc n-a fost deloc încântat de idee, pentru că ajungea într-o zonă care era periculoasă politic, din punctul de vedere al turcilor. Dar ăsta era doar unul dintre indicii… n-am fost acolo sus (…) Primele cinci cărți ale Bibliei s-ar putea să nu fie chiar atât de rele din punct de vedere istoric.”

P.S. Anomalia este situată în colțul de nord-vest al Podișului de Vest al Muntelui Ararat (aproximativ 39°42′10″N 44°16′30″E ) la aproximativ 4.724 metri, aproximativ 2,2 km vest de vârful de 5.137 metri, pe marginea a ceea ce pare din fotografii a fi o pantă abruptă descendentă. „Arca lui Noe” a fost fotografiată pentru prima dată în timpul unei misiuni de recunoaștere aeriană a Forțelor Aeriene ale SUA din anul 1949 – masivul Ararat se află la fosta graniță turco- sovietică și, prin urmare, a fost o zonă de interes militar – și, în consecință, a primit o clasificare de „secret”, așa cum au fost fotografiile ulterioare luate în 1956, 1973, 1976, 1990 și 1992, de către avioane și sateliți.


Lasă un comentariu