Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

O creatură stranie – „Băiatul-şobolan” – poate fi găsită într-un muzeu din SUA


În 2023, un muzeu din Indiana (SUA) încerca să dezlege un mister ciudat care apăruse în pragul ușii lor sub forma unei figurine bizare, pe care au numit-o „Băiatul-șobolan Richmond”. Prezentând ciudățenia pe rețelele de socializare, Muzeul de Istorie a Comitatului Wayne a explicat că lucrătorii au descoperit piesa ciudată într-o dimineață, într-o cutie de lemn adresată muzeului și livrată la poarta din spate. Figurina înfiorătoare seamănă cu un fel de criptid, cu capul unei creaturi deasupra unui mic corp umanoid întins în interiorul containerului.

Muzeul a indicat că persoana care a donat obiectul foarte ciudat nu s-a identificat, dar a lăsat o notă care oferă o perspectivă asupra poveştii de origine a figurinei ciudate. Potrivit donatorului, piesa a aparținut cândva „prietenului străbunicului meu care lucra pentru unul dintre circurile care frecventau această zonă, cel mai probabil în anii 1910-1930”. Deși nu este menționat în mod explicit în notă, ne imaginăm că „Băiatul-șobolan Richmond” ar fi putut fi rămășițele unei fel de „creaturi monstruoase”. Totuşi, muzeul a dezvăluit că „băiatul-șobolan” nu este deloc o creatură și, de fapt, pare să fi fost realizat folosindu-se un „ghips de Paris și lut peste o armătură”.

Corpul „fiarei” este împodobit nu numai cu vopsea, ci și cu gheare de animale și păr de animal, pentru a adăuga o notă lăudabilă de realism figurinei. Intenționând să o adauge la colecția lor de „lucruri ciudate”, muzeul și-a exprimat speranța că donatorul ar putea oferi informații suplimentare despre piesă.