Cum e posibil ca 3.000 de soldaţi chinezi să dispară fără urmă în anul 1937, în luptele cu japonezii!??


În decembrie 1937, China era în război cu Japonia de mai bine de şase luni. Deoarece invadatorii presau spre nord pentru a înainta către Nanking, un corp de apărare constând din trupe alcătuite din aproximativ 3.000 de chinezi a fost trimis să apere un pod vital situat în sudul oraşului. Ocupând poziţii întărite prin tranşee, trupele au aşteptat atacul japonez prevăzut. Acesta n-a avut loc niciodată.

Ceea ce s-a întâmplat a fost mult mai îngrijorător. În dimineaţa ce a urmat tacticii de desfăşurare a forţelor, ofiţerul aflat la comanda trupelor chinezeşti, generalul Li, a fost trezit de un subaltern înnebunit care i-a adus la cunoştinţă că se pierduse legătura prin radio cu divizia care apăra podul. Temându-se că oamenii lui fuseseră învinşi, comandantul a dat ordin să se efectueze imediat o recunoaştere a liniilor de înaintare. Era pregătit pentru tot ce putea fi mai rău; însă ce a aflat ulterior, părea atât de incredibil, încât nu-i venea s-o creadă. Căci tot ce găsiseră aceştia erau doar şiruri de tranşee goale, în care nu se afla niciun soldat. Nu rămăsese niciun cadavru sau vreun alt semn al unei bătălii recente care să ofere cât de cât o explicaţie cu privire la ce se întâmplase cu oamenii.

Generalul era derutat, deoarece ştia că dacă soldaţii ar fi dezertat în masă ar fi trebuit să treacă înapoi podul, dar nu făcuseră asta. Dacă soldaţii dispăruţi s-ar fi predat japonezilor, ei ar fi trebuit să treacă podul spre Nanjing, iar soldații staționați acolo nu văzuseră nimic. Dezertarea ar fi fost, de asemenea, puțin probabilă, deoarece chinezii erau conștienți de tratamentul oribil pe care prizonierii de război îl primeau de la japonezi. Dacă batalionul ar fi mers la japonezi, probabil că aceștia ar fi torturați sau uciși. Informațiile care au fost furnizate ulterior de japonezi fac, de asemenea, această teorie puțin probabilă, deoarece nu s-a menționat nicio mențiune despre predarea soldaților în Nanjing.

O altă teorie posibilă este că soldații și-au părăsit poziția. Deși podul era singura cale către Nanjing, nu ar fi fost singura cale de ieșire din zonă. Este posibil ca fermierii din zona Nanjing să fi fost dispuși să-i ajute pe soldații care fugeau. Dacă soldații ar fi dezertat, armata nu ar fi primit aceste informații. Vestea despre o dezertare în masă ar scădea moralul și le-ar oferi japonezilor propagandă pentru a slăbi guvernul chinez. Deși dezertarea pare posibilă, există și motive pentru care această teorie este greu de demonstrat. Vegetația din zona Nanjing la acea vreme era rară și nu ar fi asigurat suficientă acoperire pentru aproape 3.000 de soldați.

De asemenea, rapoartele japoneze mai precizează că nu au întâlnit niciodată un grup de soldați chinezi. Atâția soldați ar fi greu de ascuns și, dacă ar dezerta, unii dintre ei ar fi fost probabil găsiți în anii următori.

De-a lungul anilor, au existat teorii mai ciudate propuse pentru a explica dispariția. O teorie este că batalionul a dispărut într-un univers paralel. La urma urmei, dacă universul nostru este înconjurat de un număr de universuri paralele invizibile, acest lucru ar trebui teoretic să fie posibil.

Totuşi, mai trebuie spus un lucru. Faptul că nu există nicio dovadă istorică pentru dispariția a aproape 3.000 de soldați dă credința că această dispariție nu a avut loc niciodată. Niciun istoric sau publicație de renume nu a analizat această dispariție, indicând că ar putea fi un mit. Având în vedere aceste informații, este foarte posibil ca batalionul Nanjing să nu fi existat niciodată și totul să fie doar o legendă urbană…


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock