O inscripţie misterioasă găsită pe o stâncă din Franţa îi uluieşte pe arheologi şi istorici! Nimeni nu poate spune ce reprezintă…


O inscripție misterioasă a fost găsită pe o stâncă din Franța și nimeni nu are nicio idee despre ce înseamnă sau de unde poate proveni. Piatra în cauză se află pe ţărmul mării, în apropierea localităţii Plougastel. Mulţi oameni fiind absoluţi uimiţi de ceea ce se găseşte acolo, autorităţile locale oferă o recompensă în bani pentru oricine poate descifra mesajul ciudat care este sculptat în stâncă.

Inscripția enigmatică prezintă mai multe modele ciudate, fiind o combinație specială de litere inverse, întoarse şi scrise într-o limbă străină, pe care nimeni nu le-a putut descifra până în prezent.

În mod surprinzător, o mică parte din scrisul ciudat poate fi citit. Această secțiune este compusă din doi ani – 1786 și 1787. Aceste date sugerează că mesajul a fost scris cu câțiva ani înainte de Revoluția Franceză, astfel încât ar putea exista vreo legătură cu cei implicaţi în revoluţie. Există, de asemenea, o serie de imagini și simboluri, imaginea principală fiind o navă cu vele, iar simbolul este cel sacru al inimii.

Primarul localităţii, Dominique Cap, a declarat că a cerut prezenţa unui număr de istorici și arheologi în zonă, dar nimeni nu poate spune sigur ce reprezintă piatra. Unii dintre istorici au sugerat că ar putea fi ceva legat de construcțiile de apărare navale situate în zona din apropiere, dar asta rămâne doar o presupunere.

Având în vedere că nimeni nu poate spune ceea ce este, autorităţile locale au decis să lanseze un fel de competiție cu recompense pentru oricine poate să dezvăluie ce este inscripția și de unde provine ea. Recompensa este de 2.000 de euro și este oferită acum oricui poate rezolva ceea ce a devenit oficial cunoscut sub numele de „Misterul Champollion de la Plougastel-Daoulas”.