Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Un bărbat declarat mort şi care a fost readus la viaţă ne povesteşte ce a văzut „dincolo”: o lumină cerească şi un sunet puternic de vânt…


Imagine: pxfuel.com (Commons Creative – free)

Un bărbat care a fost în moarte clinică și readus la viață spune că a avut o viziune remarcabilă a existenţei de după. Ce a văzut și a experimentat el?

Majoritatea filozofiilor şi religiilor lumii spun că moartea este separarea unui suflet de trup. Dar, ce se întâmplă cu sufletul, odată ce corpul a încetat să mai funcționeze? Există într-adevăr o viață ulterioară? Moartea este oare doar iluzie și continuăm existența noastră într-un univers paralel?

Oamenii de știință rămân sceptici în legătură cu acest subiect, dar mai multe persoane care au fost declarate moarte, pentru a fi readuse ulterior la viață, au povestit ce au văzut în cealaltă parte. Pe site-ul Fundației de Cercetare a Experienței din Apropierea Morţii (NDERF), oamenii își împărtășesc poveștile interesante despre cum au simţit viziuni dintr-o altă realitate, după ce au fost declaraţi morţi pentru o perioadă scurtă de timp.

Printre ei se află un bărbat pe nume Brom, care își amintește ce s-a întâmplat după ce a suferit un accident de înot. Brom explică faptul că a paralizat de la umeri în jos și s-a aflat foarte aproape de moarte. În timp ce era în drum spre spital, respirația și inima i s-au oprit și a fost declarat mort pentru o scurtă perioadă de timp.

În acest timp, Brom spune că a ajuns într-un loc pe care îl descrie drept „paradis”:

„Am fost cuprins de o lumină cerească în timp ce mergeam înainte. Am auzit clar un sunet puternic al vântului. După câteva momente de uimire și mirare, mi-am dat seama că a mea conștiință se separase de corpul meu. Instinctiv, am încercat să mă întorc în corpul meu, încercând să mi-l mişc: să ridic din umeri, să clipesc din ochi sau să-mi întorc capul, dar nimic nu părea a avea vreun efect.

Dar, un doctor care se afla cu mine a început să mă resuscite. Pe măsură ce senzația de a fi separat a început să se estompeze, sunetul vântului a început şi el să se diminueze. Am auzit vocea fratelui meu. Am auzit vocea doctorului care-mi spunea să mă calmez, să nu mai mișc și că o să fiu în regulă”, a scris Brom pe site-ul NDERF.

Cele mai multe civilizații antice credeau în existenţa vieţii de după moarte, dar oamenii de știință moderni sunt sceptici și spun că viziuni precum cea pe care Brom a avut-o nu ar trebui să fie considerate drept un semn al vieţii de după moarte. Oamenii de știință moderni nu au reușit până acum să ofere altceva decât speculații pe tema experienței din apropierea morţii. „Cealaltă parte” rămâne încă necunoscută.

Dr. Eben Alexander, un neurochirurg educat la Harvard, era sceptic în privința ideii de viață de după moarte. Cu toate acestea, un accident l-a obligat să-și reevalueze părerile și a devenit convins că există un loc numit paradis (vedeţi articolul: Un neurochirurg american recunoaşte că mintea e independentă de creier şi că, astfel, există viaţă după moarte).