Un călugăr creştin a găsit formula secretă de a transforma orice metal în aur!

5.555 vizualizari

Se ştie că alchimiştii erau cei care susţineau că pot obţine aur din orice metal de pe pământ (fier, cupru, zinc etc.). Desigur, ştiinţa de azi crede că aşa ceva nu e posibil, iar visul alchimiştilor a fost unul imposibil. Există însă o relatare care te poate pune pe gânduri.

În timpul domniei împăratului Leopold al Austriei (1640-1705), un călugăr din ordinul Sf. Augustin, numit Wenzel Seiler, a găsit o anumită cantitate de pudră roşie în mănăstirea sa, care s-a dovedit a fi „Leul Roşu” al alchimiştilor. Cu ajutorul acestei pudre, Seiler a transformat o cantitate de cositor în aur, în prezenţa împăratului şi a Curţii sale. Împăratul a poruncit ca anumite medalii să fie făcute din acest aur produs în mod artificial şi le-a împărţit nobililor de la curtea sa. De asemenea, ca recompensă, a oferit călugărului titlul de Freiherr von Rheinburg şi l-a numit Maestru al monetăriei imperiale din Boemia.

Medalia, una din cele făcute de Seiler, aflându-se în posesia unei familii a contelui Leopold Hoffmann, din Brieg, apare în vârful bustului împăratului Leopold, cu următoarele cuvinte: „Leopoldus Dei Gratia Romanorum Imperator semper Augustus Germaniae Hungariae et Bohemiae Rex”. Reversul medaliei nu este imprimat, dar pe ea este gravat un vers, care spune: „Aus Wenzel Seilers Pulvers Mach Bin ich von Zinn zu Gold gemacht”.

Cea mai indiscutabilă dovadă (dacă aparenţele pot dovedi ceva) a posibilităţii de a transforma metalele primare în aur poate fi văzută de oricine vizitează Viena; este vorba de o medalie păstrată în camera trezoriei imperiale şi se spune că această medalie, ce era la origine din argint, a fost transformată parţial în aur prin mijloace alchimice, de acelaşi Wenzer Seiler, care a fost făcut ulterior cavaler de către împăratul Leopold I şi i s-a dat titlul de Wenzeslaus Ritter von Rheinburg. Medalia are o formă ovală; diametrul său pe lungime este de 37, iar pe lăţime de 40 centimetri. Gravitatea sa specifică este 19.3 şi greutatea sa de 7200.4 grame. Valoarea sa este estimată la 2055 de ducaţi austrieci.