O perlă misterioasă zburătoare a apărut în China, producând o lumină incredibilă. Ce era ea?

  •  
  •  
  •  
  •  

În cartea sa, „Povestiri pe malul unui pârâu de vise”, autorul chinez Sheng Gua relatează în capitolul 369, intitulat „Lucruri ciudate” următoarele:

”Pe la mijlocul domniei împăratului Jia Yu (1056-1063), la Yangzhu, provincia Jiangsu, o perlă uriaşă putea fi văzută mai ales pe vreme posomorâtă. Ea apărea mai întâi în mlaştinile din districtul Tianchang, trecea prin lacul Bishe şi dispărea, în sfârşit, în lacul Xinkai. Locuitorii acestei regiuni şi călătorii au văzut-o deseori, timp de peste zece ani.

Am avut un prieten care locuia pe malul lacului. Într-o seară, a văzut prin geamul ferestrei această perlă luminoasă aproape de casa lui. A întredeschis uşa şi lumina a pătruns înăuntru, iluminând puternic încăperea. Perla era rotundă, cu o linie aurie de jur împrejur. Deodată, ea a crescut foarte mult şi a devenit mai mare decât o masă. În centrul ei, lumina era albă, argintată şi atât de intensă, încât nu putea fi privită în faţă. Această lumină atingea până şi copacii aflaţi la cinci kilometri în împrejurimi, care-şi proiectau umbra pe pământ, ca la răsăritul soarelui; cerul părea incendiat până departe.

În sfârşit, corpul rotund luminos a început să se deplaseze cu foarte mare iuţeală şi s-a dus să se aşeze pe apă, între valuri, asemeni unui soare urcând…”.

Să fie o simplă poveste, pescuită în pârâul de vise? Ceea ce ar trebui însă să ne dea de gândit sunt detaliile foarte exacte privind dimensiunile, distanţa, intensitatea luminii. Ce-a fost această „perlă”? Ceva supranatural?


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page