Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Un bărbat pretinde că a rămas prins într-o buclă de timp pentru 8 ani! Fenomenul de deja-vu poate fi explicat prin existenţa universurilor paralele!


deja vu 11Un student în vârstă de 23 de ani a căzut victima uneia dintre cele mai ciudate cazuri de deja-vu înregistrate vreodată, scrie site-ul Telegraph într-un foarte interesant articol. Studentul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a cunoscut o astfel de senzație puternică de a fi făcut lucruri înainte ca ele să se întâmple şi de aceea a fost nevoit renunțe la universitate.

Sentimentul a devenit atât de copleșitor, încât el a fost nevoit să se oprească în a participa la mai multe activități de zi cu zi, altfel inofensive, cum ar fi vizionarea la televizor, citirea cărților sau ascultarea radio-ului. El a descris sentimentul de parcă ar fi fost prins în interiorul unei bucle de timp, ca Bill Murray în filmul Groundhog Day”.

În timp ce majoritatea dintre noi au avut cel puțin un anumit nivel de deja vu în timpul vieții noastre, există o șansă ca aceste sentimentescăpe de sub control la pacienții care suferă de o afecțiune neurologică preexistentă, cum ar fi demenţa sau epilepsia de lob temporal. Dar, în acest caz, scanarea creierului studentului nu au evidențiat astfel de probleme.

P.S. Fenomenul de deja-vu l-am „scanat” şi eu deja în câteva articole (Fenomenele misterioase de deja-vu, pe care toţi le trăim, se datorează interacţiunii cu universurile paralele şi Fenomenul paranormal de deja vu are o explicaţie incredibilă oferită de un doctor, după ce a participat la înmormântarea unei celebre prinţese acum 2 secole!) şi am unele teorii.

1) “Deja vu”-ul este cauzat de o comunicare viciată între cele două emisfere cerebrale. El a susţinut că una din emisfere pur şi simplu nu urmăreşte informaţiile primite de la simţuri. Emisfera atentă procesează deci informaţiile într-un timp ceva mai scurt decât cea ineficientă; conştiinţa primeşte două mesaje identice, cu un mic interval între ele. Mintea recepţionează numai mesajul întârziat şi nu ia complet în considerare datele primite mai devreme. Aşadar, când mesajul ultim este primit, persoana are o vagă senzaţie de ceva familiar.

2) Psihologii au sugerat faptul că deja vu-ul poate apărea atunci când anumite aspecte ale situaţiei actuale seamănă cu aspectele particulare ale unor situaţii anterioare. Dacă există o mulţime de suprapuneri între elementele de situaţii noi cu cele vechi, atunci vom avea un puternic sentiment de familiaritate.

3) O altă posibilitate ar fi aceea ca există o legătură ascunsă între deja vu şi existenţa universurilor paralele. Această teorie este susţinută de celebrul fizician dr.Kaku, care crede că deja vu-ul apare ca urmare a faptului că, uneori, putem “aluneca” în alt univers paralel universului nostru. Teoria universurilor paralele a fost expusă de profesorul de fizică Steve Weinberg, câştigător al premiului Nobel. Acesta a spus că universurile paralele (realităţi infinite) pot coexista în aceeaşi încăpere. Putem face o analogie simplă, pentru a înţelege mai bine acest lucru: există sute de unde radio diferite. La un moment dar, când ne aflăm cu maşina, putem asculta la radio o singură frecvenţă radio; nu putem asculta mai multe staţii radio concomitent. Şi asta pentru că fiecare staţie radio are frecvenţa sa diferită.

La fel, în Universul nostru, noi suntem adaptaţi frecvenţei ce corespunde realităţii noastre. Dar există un număr infinit de realităţi parelele, pe care noi nu le putem “prinde” cu trupul nostru fizic. Universul nostru este constituit din atomi, care oscilează la o frecvenţă unică, la care alte universuri nu vibrează. Universurile, de obicei, nu se află “în fază”, datorită diviziunilor cauzate de timp, dar teoretic e posibil ca aceste universuri să mai interacţioneze din când în când. Astfel, atunci pot apărea fenomenele de deja vu, explică Dr. Kaku. Poate că experienţele de deja vu nu reprezintă altceva decât o fereastră într-un univers paralel.


Lasă un comentariu