Oameni de ştiinţă renumiţi spun că noi nu murim niciodată! Deci, moartea este doar o iluzie?

3762

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Atunci când pierdem o persoană iubită, pare a fi un lucru dureros şi real, dar dacă persoana iubită nu ar fi cu adevărat moartă? Un om de știință celebru (dr. Robert Lanza) crede că moartea corpului este departe de a fi sfârșitul. Pe de altă parte, un neurochirurg renumit, care a trecut printr-o experiență din apropierea morţii, confirmă că există „viață după moarte”. Civilizația orientală a crezut încă din Antichitate că moartea este o iluzie – și acum se pare că şi oamenii de ştiinţă încep să înţeleagă acest lucru. Deci, moartea este doar o iluzie?

Dr. Robert Lanza – care a fost inclus în lista revistei “Time” din 2014 între primii 100 de oameni cei mai influenți de pe planetă – consideră că moartea este o iluzie și că ea nu este reală, conform unui articol pe care l-a scris în 2010. Potrivit lui, chiar și când corpul se dezintegrează la moarte, existăm în continuare ca o formă de energie de 20 W. „Deși corpurile individuale sunt destinate autodistrugerii, sentimentul viu, acel „cine sunt eu?” este doar o sursă de 20 de wați de energie care operează în creier”, spune dr. Lanza.

Unii ar putea susține că şi această energie dispare după moarte. Însă, Dr. Lanza evidențiază principiul universal al conservării energiei pentru a-și susține pretențiile. El spune: „Dar această energie nu dispare la moarte. Unul dintre cele mai sigure axiome ale științei este că energia nu moare niciodată; ea nu poate fi nici creată, nici distrusă. Această energie transcende de la o lume la alta?”, se întreabă omul de ştiinţă.

O nouă teorie științifică cunoscută sub numele de „biocentrism” se concentrează pe ideile „multiversului”, ideea fiind similară cu cea a universurilor paralele. „Există un număr infinit de universuri și tot ceea ce s-ar putea întâmpla are loc într-un anumit univers. Moartea nu există în niciun sens real în aceste scenarii”, spune dr. Lanza, care a scris peste 30 de cărți și a publicat sute de articole științifice.

Dr. Eben Alexander este un cunoscut neurochirurg american, care profesează de peste 25 de ani. Într-o noapte din 2008, s-a trezit cu spasme severe și dureri în cap, apoi s-a prăbușit. În câteva ore, acest neurochirurg sănătos era pe punctul de a muri. Când familia lui l-a dus la spital, era deja în comă. Diagnosticul: meningită bacteriană severă. Medicii i-au spus soției sale că doctorul nu arăta nicio activitate electrică în creier și că este posibil să nu supraviețuiască. Însă dr. Alexander se afla deja într-o „altă lume”, el experimentând direct ceea ce altă dată ar fi etichetat drept „halucinații” și „iluzii”.

După ce şi-a revenit miraculos din comă, dr. Alexander a povestit că a călătorit într-un loc întunecat fără formă, fiind salvat de o lumină care s-a deschis în jurul său. Dr. Alexander spune că o fată superbă, cu ochi albaştri, l-a călăuzit în „noua lume vie”, în timp ce amândoi „au zburat”. El spune că ea nu i-a vorbit niciodată, înţelegându-se doar din gânduri. Fata i-a garantat că se va reîntoarce în viaţa pământească, şi aşa s-a întâmplat după 7 zile de comă.

În câteva săptămâni, doctorul și-a revenit complet. Dr. Alexander, care a fost crescut de o familie adoptată, știa că are o soră biologică pe care nu a cunoscut-o niciodată și care a murit la vârstă 36 de ani. Ulterior, când a văzut imaginea ei, şi-a dat seama că ea era fata pe care a văzut-o în „cealaltă lume” – aceleași trăsături, aceeași persoană pe care nu o mai văzuse niciodată în viața sa pământească.

Scepticii vor spune că este „normal” să experimentezi toate asemenea iluzii sau halucinații în timp ce te afli în comă și sub medicamente. Dar Dr. Alexander spune că nu a fost şi cazul său, meningita bacteriană infectându-i tot creierul, inclusiv zonele care controlează vederea, gândurile, imaginația și capacitatea noastră de a visa.

Acest neurochirurg pare că a scăpat de „mentalitatea sa științifică” pentru a înțelege ceva „dincolo de știință”. Dar acesta este doar unul dintre astfel de cazuri; sunt nenumărați oameni acolo care au avut parte de experienţe din apropierea morţii. Până la urmă, ce este moartea? Doar o iluzie?