Misterul pădurii îndoite din Polonia îi bulversează pe oamenii de ştiinţă


Oamenii de știință din întreaga lume nu pot înțelege și explica fenomenul din spatele unui grup de copaci în Polonia. Aşa cum spune şi porecla de „pădurea îndoită“, cei 400 de pini în cauză sunt îndoiţi la un unghi de 90 de grade.

Nu se știe când copacii au fost plantaţi, dar se speculează că acest lucru a avut loc în anii 1930. Deși nu există nicio dovadă concludentă cu privire la modul în care copacii s-au dezvoltat aşa de îndoiţi, există tot felul de speculații cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Unii spun că e vorba de condiţiile naturale, dar alţii dau vina pe acţiunea omului.

Astfel, se crede că arborii au fost crescuţi în mod intenționat în forma lor curbată, pentru a se utiliza resursele mai eficient pentru produsele din lemn, cum ar fi mobilierul. O altă speculație spune că evenimentele din cel de-al doilea război mondial a creat forma actuală: tancurile inamice au intrat prin pădurea tânără, aplatizând copacii într-o asemenea măsură încât aceştia au crescut strâmbi.

Alţii spun că e vorba de cauze naturale: evenimente meteorologice dure, cum ar fi zăpezile grele sau uraganele au influențat forma copacilor. Teoria aceasta, însă, nu prea ţine deoarece nu s-au găsit zone asemănătoare cu aşa copaci îndoiţi.

Deși există o mulțime de teorii și speculații, dovezile incontestabile încă nu au fost găsite. Oamenii de știință sunt încă derutaţi și nu pare că misterul va fi rezolvat prea curând.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock