Un nou material incredibil inventat de cercetători: îşi schimbă forma, se poate îndoi, răsuci şi poate ridica obiecte obiecte de până la 1.000 de ori greutatea proprie!


Imaginea: videoclipul YouTube de pe Georgia Tech

Oamenii de știință au dezvoltat un material polimer moale, numit polimer de memorie cu formă magnetică, care folosește câmpuri magnetice pentru a se transforma într-o varietate de forme. Acest nou material care îţi schimbă forma poate îndoi, răsuci și poate ridica obiecte de până la 1.000 de ori greutatea proprie.

Materialul, creat de o echipă de cercetători de la Institutul de Tehnologie din Georgia (SUA) și Universitatea de Stat din Ohio (SUA) este un amestec de trei ingrediente diferite, toate cu caracteristici unice: două tipuri de particule magnetice, unul pentru căldură inductivă și unul cu atracție magnetică puternică, și polimeri cu memorie de formă pentru a ajuta blocarea diverselor schimbări de formă.

„Acesta este primul material care combină punctele tari ale tuturor acestor componente individuale într-un singur sistem capabil să schimbe rapid și reprogramabil forma, care poate fi blocată și reversibilă”, a declarat Jerry Qi, profesor la Școala de Inginerie Mecanică George W. Woodruff din Georgia Tech.

Pentru a realiza materialul, cercetătorii au distribuit particule de bor de fier din neodim (NdFeB) și oxid de fier într-un amestec de polimeri cu memorie de formă. După ce particulele au fost complet încorporate, cercetătorii au modelat apoi amestecul în diferite obiecte concepute pentru a evalua modul în care materialul a fost realizat într-o serie de aplicații.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): videoclipul YouTube de pe Georgia Tech

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO