Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Astronomii habar n-au câte planete se află în Calea Lactee: ba 50 de miliarde, ba 1 trilion…

86

blankExperţii în astronomie estimează că există mai mult de 100 de miliarde de stele în galaxia noastră. Dacă luăm în considerare că fiecare stea are, într-o estimare foarte pesimistă, circa 1,6 planete, rezultă, într-adevăr, că galaxia noastră este extrem de aglomerată. Trei studii lansat recent în revista “Nature” dar şi la conferinţa Societăţii Americane din Astronomie din Austin (Texas), demonstrează “boom-ul” planetelor extrasolare.

Dacă acum 17 ani nu exista nicio dovadă practică în existenţa exoplanetelor (ci doar calcule teoretice), până în prezent s-au descoperit numai puţin de 700 de exoplanete, iar câteva mii sunt în curs de a fi descoperite. Site-ul “Secretele lui Lovendal” a prezentat o serie de articole privind existenţa acestor planete, ca de exemplu:

* planeta de diamant (https://www.lovendal.ro/wp52/n-ati-dori-sa-faceti-o-vizita-pe-o-planeta-de-diamant/);
* 2 planete-gigant ce orbitează în jurul a două stele binare (https://www.lovendal.ro/wp52/astronomii-au-descoperit-doua-planete-gigant-care-orbiteaza-doua-stele-binare/);
* 7 planete aflate la o distanţă de 127 ani-lumină faţă de sistemul nostru solar (https://www.lovendal.ro/wp52/un-sistem-solar-din-7-planete-aflat-la-127-ani-lumina-fata-de-pamant/).

Oricum oamenii de ştiinţă se cam contrazic între ei destul de mult. Seth Shostak, astronom senior la Institutul SETI, a declarat următoarele: “Planetele sunt ca iepurii; nu găseşti doar una, ci o mulţime. Aşa că numărul de planete din Calea Lactee e de 5 până la 10 ori mai mare decât numărul de stele. Asta înseamnă 1 trilion de planete.”

Totuşi, într-un articol publicat nu demult, în februarie 2011 (https://www.lovendal.ro/wp52/in-galaxia-noastra-calea-lactee-ar-trebui-sa-fie-cel-putin-50-de-milioane-de-planete-in-care-sa-existe-viata/) arătam, citând un articol din Yahoo News, că oamenii de ştiinţă au stabilit primul recensământ al Căii Lactee: în galaxia noastră s-ar afla 50 de miliarde de planete! De la 50 de miliarde la 1 trilion de planete…e o mare diferenţă…

Orgoni Crystal