Astronomii habar n-au câte planete se află în Calea Lactee: ba 50 de miliarde, ba 1 trilion…


Experţii în astronomie estimează că există mai mult de 100 de miliarde de stele în galaxia noastră. Dacă luăm în considerare că fiecare stea are, într-o estimare foarte pesimistă, circa 1,6 planete, rezultă, într-adevăr, că galaxia noastră este extrem de aglomerată. Trei studii lansat recent în revista „Nature” dar şi la conferinţa Societăţii Americane din Astronomie din Austin (Texas), demonstrează „boom-ul” planetelor extrasolare.

Dacă acum 17 ani nu exista nicio dovadă practică în existenţa exoplanetelor (ci doar calcule teoretice), până în prezent s-au descoperit numai puţin de 700 de exoplanete, iar câteva mii sunt în curs de a fi descoperite. Site-ul „Secretele lui Lovendal” a prezentat o serie de articole privind existenţa acestor planete, ca de exemplu:

* planeta de diamant (https://www.lovendal.ro/wp52/n-ati-dori-sa-faceti-o-vizita-pe-o-planeta-de-diamant/);
* 2 planete-gigant ce orbitează în jurul a două stele binare (https://www.lovendal.ro/wp52/astronomii-au-descoperit-doua-planete-gigant-care-orbiteaza-doua-stele-binare/);
* 7 planete aflate la o distanţă de 127 ani-lumină faţă de sistemul nostru solar (https://www.lovendal.ro/wp52/un-sistem-solar-din-7-planete-aflat-la-127-ani-lumina-fata-de-pamant/).

Oricum oamenii de ştiinţă se cam contrazic între ei destul de mult. Seth Shostak, astronom senior la Institutul SETI, a declarat următoarele: „Planetele sunt ca iepurii; nu găseşti doar una, ci o mulţime. Aşa că numărul de planete din Calea Lactee e de 5 până la 10 ori mai mare decât numărul de stele. Asta înseamnă 1 trilion de planete.”

Totuşi, într-un articol publicat nu demult, în februarie 2011 (https://www.lovendal.ro/wp52/in-galaxia-noastra-calea-lactee-ar-trebui-sa-fie-cel-putin-50-de-milioane-de-planete-in-care-sa-existe-viata/) arătam, citând un articol din Yahoo News, că oamenii de ştiinţă au stabilit primul recensământ al Căii Lactee: în galaxia noastră s-ar afla 50 de miliarde de planete! De la 50 de miliarde la 1 trilion de planete…e o mare diferenţă…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO