Când va veni Apocalipsa, şi Soarele va arde totul pe Pământ, singurii care vor supravieţui vor fi microbii…


apocalipsa solaraDupă ce viața pe Terra se va sfârși definitiv (şi cu siguranţă că ea se va termina într-o bună zi), singurii supravieţuitori pe Pământ vor fi…microbii, scrie BBC într-un articol destul de interesant. Citez câteva fragmente din articol:

Ultimele creaturi care vor supravieţui pe Terra vor fi organisme minuscule care vor supravieţui sub pământ… aşa cred oamenii de ştiinţă. Cercetătorii au folosit un model pe calculator pentru a evalua care va fi soarta planetei noastre peste câteva miliarde de ani. Astfel, ei au descoperit faptul că, odată ce Soarele devine din ce în ce mai strălucitor şi mai fierbinte, doar microbii se vor putea adapta cu noile condiţii externe pe care le vor aduce schimbările solare.

Jack O’Malley James, de la Universitatea din St Andrews (Scoţia) a declarat: “Nu va mai exista prea mult oxigen, aşa că aceşti microbi vor fi capabili să supravieţuiască în medii cu oxigen foarte scăzut sau total lipsă, presiuni înalte şi salinităţi ridicate, ca urmare a evaporării oceanelor”.

Viitorul vieţii pe Pământ e legat de cel al Soarelui, şi, cu timpul, steaua noastră va fi din ce în ce mai luminoasă. În câteva miliarde de ani, căldura de la Soare va fi atât de intensă încât oceanele vor începe să se evapore. Plantele şi animalele vor muri, iar singurii care vor supravieţui vor fi microbii…

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO