Experienţa reală trăită de un medic care îşi resuscita un pacient aflat la graniţa morţii – „Sunt în infern! Te rog, salvează-mă!”, striga pacientul…


Dr. Maurice Rawlings, de profesie medic urgentist, a scris o carte extrem de interesantă – „Beyond Death’s Door” („Dincolo de pragul morţii”), în care povesteşte diferite cazuri ale unor pacienţi aflaţi la graniţa dintre viaţă şi moarte. Dar cazul unui pacient l-a marcat toată viaţă…

E vorba de un pacient de 50 de ani, care lucra la o fermă, avea părul negru şi era de talie medie. Pe holul spitalului, bărbatul a făcut stop cardio-respirator. În timp ce făcea reanimarea manuală, bărbatul s-a agăţat de halatul medicului şi l-a rugat să nu se oprească. Pielea i s-a albăstrit….

Doctorul povesteşte: „În timp ce-i ma­­sam pieptul, o asis­ten­tă a început să-i facă res­pi­raţie artificială. La un mo­ment dat, pacientul a în­ceput să-şi revină. Dar, cum luam mâinile de pe piep­tul său, căutând un instrument sau altceva, îşi pier­dea cunoştinţa, dădea ochii peste cap, îşi arcuia spa­tele în convulsii stranii, înceta să mai respire şi mu­rea din nou. De fiecare dată când pulsul şi respiraţia îi reveneau, pacientul striga: «Sunt în In­fern!». Era îngrozit şi mă implora să-l ajut.

Niciodată nu am văzut un om aşa de spe­riat. Asta m-a făcut să acţionez şi mai repede. Apoi, pacien­tul a mai trecut prin trei sau patru episoade de moarte clinică, fără puls şi fără să respire.

În final m-a între­bat: «Cum pot să rămân în afara Iadului?». I-am răs­puns că, după părerea mea, trebuie să se roa­ge lui Iisus Hristos. Atunci mi-a spus: «Nu ştiu cum. Roagă-te pen­tru mine». I-am replicat că sunt doctor, nu preot. «Roagă-te pentru mine», mi-a zis din nou. Ştiam că nu am de ales. Era ultima dorinţă a unui om înainte de a muri. Atunci, i-am spus să re­pete după mine. Era o ru­gă­ciune simplă, pentru că nu ştiam mare lucru despre acest subiect. A fost ceva de genul: «Sfinte Iisuse Hris­toase, iartă-mi păcatele, fereşte-mă de Infern».”

Foarte marcat de această întâmplare, Rawlings a căzut pe gânduri. Stând în fo­toliul său cu imaginea chipului îngrozit al mu­ribundului în minte, Raw­lings a vrut să ştie cum arată Iadul şi a luat Biblia din bibliotecă. S-a gândit mult şi a con­si­derat că această poveste trebuie aprofun­dată…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock