Nu vi se pare ciudat că NASA trimite o navă spaţială pentru a studia o piatră spaţială obişnuită aflată la marginea sistemului nostru solar?


Următoarea țintă a sondei NASA New Horizons este o stâncă spațială cu proprietăți destul de interesante. După ce a studiat acum 2 ani (2015) mini-planeta Pluto, nava spaţială se îndreaptă către MU69 – un obiect spaţial din Centura Kuiper, cu care New Horizons se va întâlni pe 1 ianuarie 2019.

Măsurând în jur de 50 de kilometri diametru și cu o orbită în jurul Soarelui de 295 de ani, această piatră spațială enigmatică va fi cel mai îndepărtat obiect vizitat vreodată în istoria zborurilor spaţiale.

Acum, având posibilitatea recentă de a observa MU69 care a trecut prin faţa unei stele, astronomii au scos la iveală că noua țintă a sondei spaţiale e altceva decât pare. În mod surprinzător, mai degrabă decât să fie un obiect sferic singuratic, MU69 pare a fi un „sferoid extrem de alungit“, ceea ce înseamnă că este similar ca formă cu o minge de fotbal dezumflată.

În plus, el poate fi două obiecte, nu unul. Această nouă descoperire este pur şi simplu spectaculoasă.

Sursa: NASA.gov

P.S. Totuşi, din această ştire oficială eu văd altceva. Mi se pare curios că NASA îşi trimite o navă spaţială pentru a studia o rocă spaţială total neimportantă. O fi altceva pe această piatră, iar NASA doreşte să afle mai multe din secretele ei?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock