Incredibilul propulsor Şkadov: o gigantică oglindă spaţială pentru a ne muta Soarele, şi astfel, întreg sistemul nostru solar către o altă stea!


Propulsorul SkadovÎn anul 1987, fizicianul rus Leonid Şkadov a propus un concept al unei megastructuri, denumită „Propulsorul Şkadov”, care, în mod teoretic, ar putea muta literalmente sistemul nostru solar către un sistem solar apropiat. În viitor, acest lucru ne-ar permite să ne apropiem de o stea mai tânără, care altfel să înlocuiască Soarele nostru mai bătrân.

Cum ar funcţiona acest dispozitiv? Propulsorul Şkadov este simplu în teorie; el constă doar într-o oglindă colosală, în formă de arc, cu partea concavă având fața la Soare. Constructorii ar putea plasa oglinda gigantică la o distanță potrivită astfel încât atracția gravitațională a Soarelui este echilibrată de presiunea exterioară a radiației sale. Oglinda devine astfel un satelit stabil, static, în echilibru, între atracţia gravitaţională și împingerea luminii solare.

Radiația solară se reflectă în suprafața interioară şi curbată a oglinzii, înapoi spre Soare, împingând în mod eficient steaua noastră cu propria sa lumină. Şi iată cum cum Propulsorul Şkadov poate împinge umanitatea pe un drum galactic.

Dar, ceva ar putea merge prost în acest dispozitiv. Dacă unele calcule ar fi greşite, sistemul nostru solar s-ar putea împrăştia în Cosmos sau s-ar „prăbuşi” în cealaltă stea vecină.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO