Care e cel mai radioactiv loc de pe planetă? Lacul Karachai din Rusia! Nici nu vă vine a crede ce se întâmplă acolo…


lacul KarachaiŞtiţi care este cel mai radioactiv loc de pe Pământ? Mulţi o să zică Cernobîl, locul din Ucraina unde în 1986 a avut loc tragica explozie a centralei nucleare.

Ei bine, nu-i chiar aşa. Cel mai radioactiv loc de pe Terra este lacul Karachai, aflat în Rusia centrală, în estul Munţilor Ural. Începând cu anul 1951, fosta URSS a depozitat la Karachai resturile nucleare provenind de la uzina de producere a plutoniului Mayak. Aşadar, în lacul acesta au fost pompate cele mai multe materiale radioactive de pe Pământ.

Se spune că lacul Karachai este atât de radioactiv încât te-ar omorî dacă ai sta în apropierea lui circa 1 oră. Dacă ajungeţi pe acolo, să nu vă încercaţi limitele!

Însă lacul a creat numai probleme autorităţilor. De exemplu, în 1967 apele din lac au secat, astfel încât praful radioactiv a fost spulberat circa 1.500 de kilometri în jurul lacului…

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock