Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Vârcolacii se plimbă prin pădurile din Germania! Povestea fantastică a unui soldat despre „omul-lup”… n-o să vă vină să credeţi!


varcolac 3În februarie 2012, scriam un articol interesant despre vârcolaci (Cei mai faimoşi 10 vârcolaci din istoria omenirii), aceste fiinţe supranaturale misterioase, jumătate lupi şi jumătate oameni. În articolul de faţă, o să vă prezint o legendă ciudată despre vârcolaci, foarte puţin cunoscută în zilele noastre, care a apărut într-o carte germană din secolul al XIX-lea.

Un soldat a declarataceastă poveste s-a întâmplat cu propriul bunic. Acesta s-a dus în pădure să taie lemne, împreună cu un prieten și cu un al treilea bărbat (necunoscut până atunci). Era ceva ciudat despre acest al treilea om, dar bunicul nu putea spune exact despre ce era vorba. După ce au tăiat lemne şi au obosit, cel de-al treilea om le-a recomandat să tragă împreună un pui de somn. Drept urmare, cei trei bărbați s-au întins pe pământ și au închis ochii.

Bunicul însă se prefăcu că doarme, pentru că, de fapt, el ținea ochii ușor deschişi. Era pur şi simplu dornic de a găsi motivul din spatele comportamentului ciudat al celui de-al treilea om. Acesta din urmă se uita să vadă dacă ceilalți doi bărbați dorm. Când s-a asigurat că aşa era, el şi-a pus pe el o centură și a devenit lup. Dar nu semăna cu un lup obişnuit, ci părea a fi destul de diferit. Vârcolacul a fugit repede la un câmp din apropiere, unde a atacat o iapă gestantă, pe care a mâncat-o complet. Vârcolacul s-a întors, şi-a scos centura, şi-a luat din nou forma umană şi s-a aşezat lângă ceilalți.

Mai încolo, când se aflau în apropierea oraşului, plecând din pădure, cel de-al treilea bărbat se plângea de o durere de stomac. După ce au intrat pe poarta orașului, bunicul șopti la ureche celui de-al treilea om: „Aşa se întâmplă când cineva devorează o iapă întreagă Dar nici apucase să spună întreaga propoziţie, că cel de-al treilea om l-a întrerupt şi i-a răspuns: Dacă ai fi spus asta în pădure, nu ai mai fi fost în măsură s-o zici acum.”

Povestea, aşa cum am spus mai sus, a fost publicată în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, fiind una dintre cele mai vechi și cele mai populare povestiri despre vârcolaci din Germania.


Lasă un comentariu