Un ciudat proiect de artă din Italia creează aşa-zişi „hibrizi oameni-extratereştri” cu ajutorul unui meteorit


Un experiment de artă foarte neobișnuit din satul italian Fontecchio își transformă locuitorii în „hibrizi oameni-extratereştri”. Când auziți prima dată de termenul de „hibrid om-extraterestru”, primul lucru la care probabil vă gândiţi este cel al serialului SF „X Files”.

Cu toate acestea, pentru filozoful experimental Jonathon Keats, termenul are un înțeles mai practic și are legătură cu procesul de combinare a unei roci spațiale cu alimentarea cu apă a unei localităţi. Astfel, a rezultat un proiect de artă ciudat numit „Fântânile toleranței”, care a presupus amplasarea unei bucăţi de meteorit obișnuit în dealul de deasupra localităţii italiene Fontecchio, astfel încât microparticule din meteoritul extraterestru să ajungă în apa de băut locală.

Oricine bea apă – susține filozoful – devine astfel din punct de vedere tehnic un fel de „hibrid om-extraterestru”. Iar scopul final al proiectului de artă este acela de a ajuta la combaterea xenofobiei.

„Când devenim extratereştri împreună, prin ingerarea acestui material meteoritic, devenim în același timp mai conștienţi că suntem o parte a Cosmosului”, a declarat recent Keats pentru site-ul space.com. „Prin urmare, ajungem cu toţii la o recunoaștere a faptului că suntem cu toți din același loc, adică din Cosmos.”

Localitatea italiană este un loc destul de bun pentru proiect, deoarece se află aproape de un crater de meteorit, despre care se crede că a fost format de o rocă spațială acum peste 1.700 de ani.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock