Ruşii vor să folosească taxiuri zburătoare, fără elice şi fără aripi, ca în filmele SF!


O companie din Rusia, pe nume Scienex, a reuşit să-şi panteteze tehnologia unui taxi zburător, pe nume Flyter. Acest taxi zburător are forma unul tub aerodinamic, măsurând 5 metri lungime şi 2 lăţime, ca să încapă pe locuri standard de parcare. Nu are aripi şi nici elice lăsate la vedere sau întinse pe braţe lungi, spre deosebire de alte modele patentate. Elicele există, totuşi, ele fiind 16 la număr, dar sunt integrate în corpul automobilului zburător şi astfel nu sunt vizibile. Elicele electrice vor fi puse în mişcare nu pe baza electricităţii stocate în baterii uriaşe, ci datorită pilelor de hidrogen, prin care se va genera electricitate. Astfel, parcurile de taxi îşi vor face staţii de alimentare cu hidrogen, iar alimentarea maşinilor zburătoare va dura între 5-10 minute, fără kilogramele în plus ale bateriilor.

Ruşii spun că Flyter va zbura cu o viteză de până la 100 km/h în mediul urban, iar toată direcţionarea şi navigarea, inclusiv decolarea şi aterizarea, va avea loc autonom, pe baza inteligenţei artificiale şi senzorilor de autopilot pe care maşina zburătoare le are integrate în ea.

Taxiul zburător rusesc va cântări 600 kg masă proprie şi 850 kg masă totală, putând lua la bord 2 oameni şi bagajele lor. Viteza maximă e de 120 km/h, iar autonomia de zbor – de 150 km. El ar putea fi exploatat la temperaturi între -20 grade şi +40, până la o altitudine maximă de 1.500 metri. Se estimează că în 5 ani exemplarele Flyter vor ajunge deja să fie exploatate în marile oraşe, iar în 10 ani ele vor ajunge o normalitate.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO