Elefanţii pot înota, fără nicio problemă, zeci de kilometri prin mări şi oceane!


Elefantul… un animal uriaş şi extrem de inteligent. Dar, v-aţi gândit vreodată că acest elefant ar fi evoluat dintr-o specie marină? Elefanţii intră uneori în apă, nu numai pentru o scurtă bălăceală într-o baltă sau pentru a traversa un râu, ci efectiv ca să înoate chiar în largul mării, uneori călătorind astfel pe distanţe mari. Ca şi cum ar fi elefanţi-amfibii!

De exemplu, în anul 1971, o navă care pescuia în Marea Nordului, a găsit în apele mării un pui de elefant de o tonă! Este greu de închipuit cum au putut de fapt aceste imense şi exotice mamifere de uscat să-şi găsească drumul prin ocean la mii de km depărtare de habitatul lor natural, dar simpla constatare a fenomenului nu poate fi pusă sub semnul întrebării.

Numărul din august 1979 al revistei „New Scientist” cuprindea o fotografie făcută de un amiral, şi în care se putea vedea o specie locală de elefant înotând la 30 de km depărtare de coasta statului Sri Lanka. Cu trompa fluturând în aer şi cu picioarele sub apă, într-o continuă mişcare, era clar că elefantul nu întâmpina nicio dificultate. Aşadar, confruntaţi în cele din urmă cu dovada de netăgăduit, zoologii sceptici din întreaga lume au fost nevoiţi să-şi înghită cuvintele şi să admită că, uneori, elefanţii înoată în mare!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO