Site de secrete, stiinta si metafizica

Prevestirea vremii cu ajutorul animalelor

0 9

animaleÎnainte de prognoza meteo modernă, oamenii se bazau pe observaţii pentru a prezice vremea, iar unele metode străvechi sunt cel puţin la fel de utile ca şi metodele de azi. De exemplu, animalele şi păsările chiar stau foarte jos când se apropie furtuna. Un halou în jurul lunii adesea promite ploaie, pentru că umiditatea de la altitudinile mari, care produce ploaia, coboară mai jos şi se transformă în nori încărcaţi de ploaie.

Umbra marmotei

Marmota este o specie de rozătoare care trăieşte în America de Nord şi care hibernează. Conform tradiţiei, iese din bârlog pe 2 februarie. Dacă îşi vede umbră, se întoarce şi mai doarme 6 săptămâni, ştiind că un soare atât de timpuriu înseamnă iarnă lungă. Dacă nu-şi vede umbră, sta afară, ştiind că urmează o primăvară blândă. În unele părţi ale Europei, viezurele face la fel, iar în România, ursul. Deşi Ziua Marmotei e foarte cunoscută, datele de-a lungul timpului arată că acest animal nu e chiar atât de demn de încredere în ceea ce priveşte predicţiile meteorologice.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie