O teorie alternativă bizară: Pământul este o închisoare fără gratii, cu un spaţiu relativ mic şi închis de centura de radiaţii Van Allen! Nicio fiinţă vie n-ar putea trece de ea…


Printre teoriile alternative bizare care circulă în lume este şi cea conform căreia Pământul s-ar afla închis sub un fel de „cupolă energetică”, denumită şi centura de radiaţii Van Allen. Trebuie să spunem de la capul locului: şi ştiinţa recunoaşte oficial această centură de radiaţii, care este un tor dublu format din particule de energie (plasmă) aflate în jurul Pământului, reținute de către câmpul magnetic al acestuia.

Din cercetările efectuate, s-a demonstrat că există mai multe centuri de radiaţii:
– centura internă de radiații, care se întinde între 1.000 și 6.000 km altitudine și este compusă în special din protoni de mare energie (10—200 megaelectronvolți)
– centura externă de radiații, care se întinde între 15.000 și 25.000 km și este compusă în special din electroni de mare energie (1—200 kiloelectronvolți).
– o a treia centură de radiații, compusă în special din electroni și situată la altitudini de peste 7.000 km.

Ei bine, tocmai din cauza acestei centuri a apărut teoria conspiraţiei potrivit căreia omul n-a ajuns niciodată pe Lună. Adică, nu s-ar fi găsit modalitatea de a trece peste aceste centuri de radiaţii, care sunt mortale pentru orice fiinţe vii.

Interesant e că într-un interviu acordat de şeful NASA, Dan Godlin, în 1994, jurnalistei de televiziune Sheena McDonald, acesta a recunoscut faptul că omenirea nu se poate aventura în spaţiu mai mult de 400 de kilometri, până nu se va găsi o modalitate de a traversa centura de radiaţii mortale van Allen. Săracul şef NASA uitase că în urmă cu vreo 25 de ani, Agenţia Spaţială Americană trimisese deja 27 astronauţi, dincolo de această centură, până pe Lună (aflată la circa 400.000 de kilometri distanţă).

Dar, să spunem că oamenii nu pot trece de această centură; alte nave spaţiale care s-au dus să exploreze Marte, Venus, Jupiter, Pluto etc. chiar au ajuns acolo, trecând peste centura cu radiaţii Van Allen? Să sperăm că da, pentru că avem prea multe probe (fotografii şi filmări video) despre acele corpuri cereşti.

Dar, revenind la teoria alternativă de care vorbeam la începutul articolului; aceasta mai spune că viaţa pe Pământ s-a putut dezvolta tocmai datorită acestei cupole de radiaţii care ne înconjoară. Teoria spune că dacă Pământul ar fi un loc deschis către infinit, atunci apa nu s-ar evapora şi nu s-ar condensa în atmosferă. Astfel, norii, ceaţa, vântul s-ar crea deoarece Pământul este ca o casă închisă. Acest lucru ar face ca Terra să fie de fapt o puşcărie fără gratii, cu un spaţiu relativ mic şi închis, ce nu depăşeşte câţiva zeci de kilometri înălţime în jurul ei.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock