Când somnul poate fi coşmarul nostru: invadatori din alte lumi ai dormitorului nostru sau „sindromul Baba Cloanţa”?


Aţi avut vreodată noaptea o experiență ciudată și înfricoșătoare în dormitorul vostru? Un sentiment de prezenţă a unei creaturi periculoase, poate chiar mortale, care vă pândește din colțurile dormitorului?

În cartea sa din 2011, „Strange Intruders”, David Weatherly spune că aceste creaturi „trăiesc într-o lume a spiritelor și tânjesc la energia și esența vieții celor vii”. Sunt spectre periculoase, violente și manipulatoare, care se prezintă foarte des sub diverse forme; însă, nu este nimic atrăgător la acești monștri ai nopții. De fapt, ei ar trebui evitaţi cu orice preț. Problema este că este foarte greu să scăpaţi de ghearele lor atunci când dormiţi noaptea în pat, complet paralizaţi și ţinuţi captivi de o fiinţă dintr-un alt plan al existenței.

Cei care sunt sceptici cu privire la ideea că invadatorii supranaturali ai dormitoarelor există cu adevărat, spun că totul poate fi explicat prin intemediul „sindromului Baba Cloanţa” (paralizia de somn).

Specialiştii spun că „sindromul Baba Cloanţa” apare atunci când creierul se află într-o stare tranzitorie între somnul adânc (cu vise, cunoscut ca şi somnul REM) şi starea de veghe. În timpul stării de somn REM, creierul opreşte o mare parte din masa musculară, aşa că temporar suntem paralizaţi (citiţi mai multe în acest articol: “Sindromul Baba Cloanţa” sau cum te atacă demonii atunci când încă nu te-ai trezit din somn”). Se pare că în timpul sindromului Baba Cloanţa, oamenii văd tot felul de figuri “blurate”, spectre ciudate, sunete bizare etc. Oamenii de ştiinţă cred că în timpul în care experimentaţi “sindromul Baba Cloanţa”, creierul încă doarme şi produce, prin puterea imaginaţiei, tot felul de figuri spectrale extrem de ciudate, ce par a fi nişte fantome.

Însă, cei din domeniul paranormalului nu sunt de acord cu explicaţia ştiinţifică privind paralizia din timpul somnului. Ei cred că la originea sindromului s-ar afla un demon care locuieşte în „lumea umbrelor”, între starea de veghe şi cea de somn, şi atunci când simte că cineva este pe jumătate adormit/treaz, el va ataca din întuneric şi va îngrozi mintea victimei, care o va interpreta ca semănând cu Baba Cloanţa…

Un alt argument al faptului că „sindromul Baba Cloanţa” nu poate explica totul îl reprezintă faptul că unii oameni confruntaţi noaptea cu coşmaruri au raportat prezenţa unor mirosuri reziduale, cum ar fi puciul și sulful – care sunt raportate în numeroase întâlniri paranormale.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock