Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Unde au dispărut mulţi păianjeni în ultima perioadă? Precum şi alte insecte? Ce se întâmplă în jurul nostru?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Am observat un lucru ciudat în primăvara aceasta: în grădina casei nu mai observ pânze de păianjen, şi asta contrar anilor trecuţi, când, pe vremea aceasta, întâlneam o mulţime de pânze. Ce înseamna asta? Că au dispărut păianjenii? Au murit?

Am căutat pe Google despre subiectul acesta şi am dat peste acest articol de pe sciencedaily.com din aprilie 2020. Articolul se intitulează „Ca urmare a dispariţiei insectelor, numărul pânzelor de păianjen s-a redus în mod drastic” şi ne spune faptul că în ultimii 40 de ani, numărul de pânze de păianjen din Elveţia a scăzut în mod drastic. Cauza? Scăderea numărului de insecte cu care se hrănesc păianjenii.

M-am uitat pe un forum în care se vorbeşte despre subiectul acesta. Şocant, dar oameni din întreaga lume au observat asta. Citez câteva de opinii:

– „Nu-mi plac deloc păianjenii, dar sunt trist când observ că se întâmplă asta”.
– „Locuiesc pe coasta de vest a Americii şi pot să confirm că păianjenii par a se împuţina faţă de cum erau în trecut. M-am întrebat şi eu de ce, în urmă cu o lună”.
– „Locuiesc în statul Washington şi la vremea asta ar trebui să găsesc câţiva păianjeni. E luna mai şi nu pot să găsesc măcar o pânză de păianjen afară. Nici albine n-am văzut”.
– „Stau în centrul Floridei. Nu m-am întrebat până acum, dar observ din ce în ce mai puţine insecte în jurul casei unde locuiesc”.
– „Nu e vorba doar de păianjeni. În lacul nostru aveam o mulţime de broaşte; în ultimii ani, nici măcar o singură broască n-am mai văzut. Cred că ceva provoacă acest lucru.”

Unii dau vina pe tehnologiile de comunicaţii (în special noul 5G) pentru împuţinarea păianjenilor, albinelor şi altor insecte în întreaga lume. S-ar putea să existe ceva adevăr în această afirmaţie, dar eu cred că sunt mai mulţi factori de luat în considerare.


Lasă un comentariu