Articol şocant din celebrul site american de istorie veche „Ancient Origins”: „La Roşia Montană s-a găsit în 1976 un schelet uman de 10 metri înălţime. Scheletul a fost trimis apoi la Moscova”


Foarte interesant articolul de pe celebrul site american de istorie „Ancient Origins”, în care se vorbeşte despre scheletul de 10 metri înălţime găsit la Roşia Montană. Citez din el:

* Având în vedere că Roșia Montană a fost o zonă minieră, de-a lungul anilor au fost scoase la iveală o serie de descoperiri interesante, una dintre cele mai interesante fiind scheletul unui gigant de 10 metri înălțime, găsit în 1976.

* În urmă cu aproximativ 5.500 de ani, o galerie subterană a fost construită în regiune de către agatârşi. În februarie 2012, un grup de geologi a urmărit filonul de aur în același loc. Ei au continuat să sape până când au ajuns la baza galeriei. Spre marea lor surpriză, au găsit o piatră funerară care cu siguranță nu era făcută din rocă obișnuită. Geologii au prelevat o mostră, iar rezultatele de laborator au arătat că printre componentele pietrei funerare se numărau 55% praf de aur de 50 de karate, 15% praf de granit și 30% wolfram. De asemenea, analiza a arătat că piatra compozită fusese realizată cu ajutorul unui tip de tehnologie necunoscută astăzi.

* Cunoscut sub numele de „Galeria Hiperboreeană” sau „Galeria 13”, locul acestei descoperiri uimitoare se află sub satul Cornea. O serie de alte descoperiri au fost făcute în acest loc în 1976. Cu toate acestea, descoperirile antropologice și arheologice au fost considerate prea neobișnuite și șocante pentru acea vreme, astfel că galeria a fost sigilată permanent de autorităţi.

* Piatra funerară nu a fost singurul obiect neobișnuit găsit în interiorul galeriei. Pe ea, arheologii au găsit scheletul unui gigant înalt de 10 metri. Aparent, gigantul fusese îngropat acolo după moarte, cu picioarele adunate într-o parte. Neavând echipamentul adecvat necesar pentru a analiza o astfel de descoperire, scheletul a fost trimis la Moscova. Din păcate, de atunci nu s-a mai raportat nimic despre gigant.

* În ceea ce privește piatra de mormânt, o nouă serie de cercetări a fost planificată pentru a o analiza în 2012. Relicva a fost dezgropată încă o dată, iar măsurătorile au arătat că avea 6 metri lățime şi 12 metri lungime şi 3 metri înălțime. Cântărea aproape 1700 de tone și conținea undeva în jur de 900 de tone de aur masiv. Pentru a face o comparație, o astfel de cantitate de aur ar fi necesitat peste 20 de ani de muncă minieră pentru a fi adunată. Ultimul lucru cunoscut despre piatra funerară este că a fost tăiată în 80 de bucăți mai mici pentru a face posibilă transportarea ei. În ceea ce privește destinația sa, nu se știe unde se află astăzi.

* Unul dintre arheologii care lucrează în Galeria 13 a făcut un set de fotografii cu piatra funerară și le-a trimis unui paleolingvist. Acesta din urmă a observat o scriere în basorelief de culoare verde smarald care acoperă întreaga suprafață a artefactului. Textul fusese scris în trei rânduri paralele care începeau în partea superioară stângă. De acolo, scrisul cobora în diagonală, asemănător unui șarpe, și forma o spirală în jurul unui cap de lup. În cele din urmă, scrierea se termina în colțul din dreapta jos.

* Paleolingvistul a speculat că scrierea necunoscută ar putea fi pelasgă și că descoperirea, cu semnele și scrierea sa, posedă în mod clar o mare valoare culturală și istorică. Cu toate acestea, piatra funerară a fost tăiată și topită. Statul a obținut o cotă de 19 piese, 31%, așa cum era stipulat în contractul local de exploatare a aurului.

* În timpul săpăturilor, ridicarea pietrei funerare a scos la iveală și intrarea într-o groapă. Groapa cu diametrul de 4 metri, avea o scară în spirală descendentă, iar din interior radia o lumină violet lăptos. O inspecție mai atentă a scărilor a arătat clar că acestea arătau ca și cum ar fi fost decupate în pereții gropii de o rază laser și, în ceea ce privește lumina violetă, nimeni nu a putut determina sursa acesteia.

* Curios să găsească sursa luminii și să vadă ce se afla înăuntru, paleolingvistul a coborât în groapă, dar nimeni altcineva nu s-a dovedit suficient de curajos să i se alăture. Noaptea a trecut și omul nu s-a mai întors niciodată din groapă.

* În cele din urmă, armata a sigilat intrarea în groapă, precum și întreaga Galerie 13, cu ciment. Cei prezenți nu au mai vorbit niciodată despre descoperiri – deoarece fuseseră obligați să semneze acorduri de confidențialitate. Prin urmare, ceea ce se află dincolo de scara gropii rămâne un mister.

Sursa: ancient-origins.net

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock