Scheletul de 10 metri înălţime şi lespedea de aur de 1.700 de tone de la Roşia Montană… Cât de adevărată poate fi o asemenea poveste?


TUNEL AURÎn „Formula As” apare o poveste aproape fantastică cu privire la scheletul unui uriaş de aproape 10 metri şi a unui lespezi de aur misterioase găsite într-o galerie de la Roşia Montană. Citez din articol (regruparea şi sinteza fragmentelor îmi aparţin):

* În 1976, scheletul unui uriaş înalt de 10 metri a fost descoperit la Roşia Mon­­tană. În anul 1976, acolo au fost făcute nişte descoperiri uimitoare arheologice şi antropologice, dar cum aces­tea erau prea şocante pentru vremea res­pec­tivă, ga­leria a fost închisă şi sigilată, la ordinul Securităţii. Din galerie a fost scos un schelet de uriaş, înalt de 10 metri, ce era aşezat cul­cat, cu picioarele strânse pe o parte. Scheletul a fost trimis la Moscova pentru a fi analizat şi nu s-a mai aflat nimic despre el.

* În februarie 2012, o echipă de geologi lucrau în zonă, urmând filo­nul de aur, într-o galerie săpată în urmă cu 5.500 de ani, de către agatârşi. Să­păturile i-au dus la baza galeriei, unde au găsit o lespede aurie. Cum aceasta nu părea a fi rocă naturală, a fost pre­le­vată o mostră, pentru a fi analizată în laborator. Rezultatul a fost uimitor, demonstrând că era o rocă compozită, ce conţinea 30% wolfram, 15% praf de granit şi 55% pulbere de aur de 50 de karate, realizată după o teh­nologie necu­nos­cută până în prezent. Galeria unde a fost făcută descoperirea este nu­mită „Galeria 13” sau „Galeria Hiperboreană”.

* Pe lespedea de aur stătea scheletul din 1976. Aceasta era lungă de 12 metri, lată de şase metri şi înal­tă de trei metri, cu o greutate de aproximativ 1.700 de tone. Au­rul aflat în compoziţia acesteia repre­zenta aproximativ 900 de tone. Du­pă ce a fost scoasă la suprafaţă, lespedea a fost separată în 80 de ca­lupuri ega­le şi trimisă către o des­­tinaţie necunoscută.

* Un arheolog aflat la faţa locu­lui în timpul săpă­turilor menite să scoată la suprafaţă lespedea aurie a făcut un set de poze cu aceasta. Da­tele au fost trimise unui paleo­ling­vist care le-a analizat şi a atras atenţia asupra valorii enorme pe care relicva o pre­zin­tă din punct de ve­dere istoric şi cul­­tu­ral. În­treaga su­pra­faţă a les­pezii era aco­pe­rită cu o scriere în basorelief, de cu­loa­rea verde smarald.

* Scri­erea era necu­nos­cută, dar paleo­ling­vistul susţinea că ar putea fi pe­lasga. În­tregul text de pe les­pede era dis­pus în trei şiruri paralele, por­nind din stânga sus şi apoi şerpuind pe dia­gonală, pentru a se încolăci, în spirală, în jurul unui cap de lup, ter­minându-se în col­ţul din dreapta jos.

* Acelaşi arheolog a observat, la ridicarea lespezii, intrarea într-un puţ cu un diametru de patru metri. În interior, se desfăşura o scară elicoidală, cu trepte să­pate în pereţii puţului, ca şi cum ar fi fost tăiate cu la­serul. O lumină violacee, lăptoasă, emana din inte­riorul puţului, aşa că specialistul a coborât în puţ, pentru a vedea ce este acolo. De frică, nimeni nu l-a urmat. Toţi aşteptau întoarcerea omului din puţ, dar el nu a mai ieşit, iar pe durata nopţii, armata a blocat intrarea în puţ cu scânduri şi au sigilat-o cu ciment. La fel a fost închisă şi Galeria 13, unde fuseseră fă­cute descoperirile scheletelor de uriaşi, iar toţi cei care fuseseră prezenţi au fost puşi să semneze con­tracte de confidenţialitate, promiţând să păstreze se­cre­tul.

P.S. Acum şi părerea mea despre toate aceste informaţii. Sincer, povestea mi se pare a fi cam romanţată. Iată câteva îndoieli personale:

1) Dacă lespedea de aur a fost descoperită prima dată în 1976, de ce comuniştii au închis galeria respectivă? De ce-au lăsat o asemenea descoperire închisă pentru atâta timp?

2) O lespede de aur de 1.700 de tone!? Mi se pare de necrezut!

3) Vreau să văd şi eu acele poze cu lespedea, pentru a crede această poveste…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock