Wow! Şeful Facebook vrea să trimită o navă spaţială miniaturală către cea mai apropiată stea, sistemul Alpha Centauri! Aceasta va ajunge acolo în doar 30 de ani, cu ajutorul laserului!


Alpha CentauriUn nou proiect ambițios doreşte să realizeze o călătorie interstelară care să fie efectuată în doar trei decenii! Proiectul în valoare de 100 de milioane de dolari, lansat de miliardarul Yuri Milner și susținut de profesorul Stephen Hawking și de şeful Facebook, Mark Zuckerberg, își propune să trimită nave spațiale miniaturale (de dimensiunea unui cip de computer) la mii de miliarde de km în spațiul cosmic, pentru a ajunge la sistemele solare învecinate.

Folosind tehnologia actuală ar dura peste 30.000 de ani pentru a ajunge la cea mai apropiata stea, Alpha Centauri, dar odată cu miniaturizarea dimensiunii unei nave spațiale și prin utilizarea unui laser puternic pentru a da un impuls de până la 20% din viteza luminii, această perioadă ar putea să fie redusă cât mai puțin, până la circa 30 de ani.

Există însă un drum lung de parcurs în realizarea acestui proiect (miniaturizarea tuturor componentelor navei spațiale, inclusiv camere video, senzori și alte instrumente), dar, cu suficientă cercetare și finanțare, există încrederea că acest lucru s-ar putea realiza.

Profesorul Andrew Coates de la Mullard Space Science Laboratory a evaluat, de asemenea, ideea şi a ajuns la concluzia că, deși este dificilă, trimiterea unei nave spațiale miniaturale către stele nu ar fi imposibilă. „Ar fi dificultăți semnificative ce trebuie rezolvate, cum ar fi rezistenţa faţă de radiația spațială și praf, sensibilitatea instrumentelor, interacțiunea cu laserul de mare putere, stabilizarea nave spațiale și furnizarea de energie”, a spus el. „Dar este un concept la care merită să ne uităm, dacă dorim să ajungem la un alt sistem solar într-o viaţă de om”.

Sursa: BBC News

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock