Elon Musk spune că vrea, în viitor, să trimită simultan mii de nave spaţiale către planeta Marte. De ce?


Într-un discurs ținut la instalația Starbase a companiei SpaceX din Boca Chica, Texas, miliardarul Elon Musk a prezentat o actualizare a modului în care s-au înregistrat progrese de către racheta Starship, sperând ca într-o bună zi să vadă mii de nave în același timp îndreptându-se spre „planeta roșie”, scrie site-ul newatlas.com.

Musk a prezentat modificările aduse designului Starship. Grupul de motoare Raptor utilizate în seria actuală de teste asigură 280 de tone de împingere fiecare. El preconizează că această cantitate va fi în curând mărită la 330 de tone, ceea ce va conferi sistemului de lansare Starship o împingere totală la decolare de 10.000 de tone. Acest lucru se datorează, în parte, faptului că motoarele au fost mult simplificate prin integrarea unor elemente precum sistemele de răcire în motoare, ceea ce le face mai ușoare și mai fiabile.

Odată cu aceasta, racheta Starship va crește în dimensiune cu 10 metri și cu sarcini utile mult mai mari de 200 de tone pe orbita joasă a Pământului. Nava din a doua treaptă va fi, de asemenea, capabilă de transferul de combustibil pe orbită, SpaceX testând deja această tehnologie.

Elon Musk este întreprinzătorul american care doreşte să ducă oamenii pe Marte în viitorul nu prea îndepărtat. Însă, aşa cum am scris într-un articol din iulie 2019 – Oamenii nu vor putea coloniza niciodată planeta Marte! Uitaţi de planurile fanteziste ale unora ca Elon Musk… – există argumente logice care arată că, având la dispoziţie tehnologia actuală, oamenii nu vor putea coloniza planeta Marte niciodată (poate doar într-un viitor mult prea îndepărtat…).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO