Va fi realizată o „micro-sondă” spaţială alimentată cu laser, pentru a ajunge până la steaua Proxima Centauri în doar 20 de ani!


Cercetătorii au propus o aeronavă cosmică uşoară care ar trebui să poată supraviețui stresului unei călătorii interstelare. Ca parte a Inițiativei NASA „Breakthrough Starshot Initiative”, inginerii din spatele acestui concept spun că structura propusă ar putea rezista presiunilor imense ale luminii laser (și căldurii) necesare pentru a le accelera cu 20% din viteza luminii. Navele spaţiale actuale sunt complet impracticabile pentru călătorii către alte sisteme stelare, timpii de călătorie extinzându-se pe zeci de mii de ani. În prezent, capacitățile tehnologice necesare pentru proiectarea și construirea unor nave spațiale ca în serialul SF „Star Trek” nu sunt disponibile.

Acum, un grup de cercetători care lucrează la un concept de propulsie cu energie direcționată, care folosește o velă ușoară, spunând că și-au dat seama cum să gestioneze căldura și stresul pe care le vor experimenta laserele care alimentează navele. Pentru a aborda problemele legate de căldură și presiune care sunt de așteptat să experimenteze o velă ușoară alimentată cu laser, o echipă condusă de Igor Bargatin, profesor asociat la Departamentul de Inginerie Mecanică și Mecanică Aplicată de la Universitatea din Pennsylvania, s-a concentrat asupra materialelor și designului.

Preocuparea principală a echipei este căldura și presiunea extremă al laserelor care vor propulsa nava ușoară în golul spațiului cosmică. Dacă planificatorii viitoarelor misiuni Breakthrough Starshot sunt corecte, va fi nevoie de o serie de lasere puternice pentru a propulsa sonda de dimensiunea unui microcip până la 20% din viteza luminii.

Soluția cu care echipa a venit este acela al unui „design cu cristal fotonic”, potrivindu-se cu lungimea de undă a luminii care intră. Acest lucru ar permite microsondei să radieze suficientă căldură în spațiul cosmic, pentru a evita topirea și dezintegrarea.

Dacă vor reuşi acest lucru, cu o asemenea structură s-ar putea ajunge până la cea mai apropiată stea de noi, Proxima Centauri, în circa 20 de ani.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): thedebrief.org

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO