O piramidă străveche misterioasă se află ascunsă în Cheile Babei din judeţul Maramureş?


Aflată în sudul judeţului Maramureş, Rezervaţia Naturală Cheile Babei se întinde pe o suprafaţă de 15 hectare. Cheile se întind pe o lungime de aproximativ 1 km, în rezervaţie existând câteva peşteri, ca Gaura Zmeului, peştera lui Petre Mihiş, peştera cu două intrări din Cheile Babei. De asemenea, aici mai găsim mici canioane, cascade şi mici doline.

Stâncile din Cheile Babei adăpostesc şi o faună fosilă interesantă, alcătuită din alge, melci marini, scoici, arici de mare, solzi de peşti, etc. Acolo se află şi renumitul izvor „P*zda Babei”, numit aşa de localnici datorită aspectului despicăturii calcarelor în baza versantului vertical.

De ce-am făcut toată această introducere? Urmărind videoclipul YouTube realizat de „aerialbit” şi intitulat „Rezervaţie naturală Cheile Babei – Maramureş”, am observat într-una din filmările cu drona aeriană o formă geografică care se aseamănă cu o străveche piramidă, care ulterior a fost acoperită cu vegetaţie.

Într-un articol din octombrie 2019 – Piramida misterioasă din Munţii Retezat! E doar o formaţiune naturală!? – vorbeam despre o posibilă piramidă străveche, identificată cu Vârful Păpuşa din Munţii Parâng (2136 metri), unul dintre vârfurile cele mai înalte din România.

varful-papusa 3
Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free) – Piramida din Munţii Retezat

Oare toate aceste formaţiuni sub formă de piramidă sunt naturale 100%? Sau au fost modelate în vechime şi de mâna omului?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO