O piramidă străveche misterioasă se află ascunsă în Cheile Babei din judeţul Maramureş?


Aflată în sudul judeţului Maramureş, Rezervaţia Naturală Cheile Babei se întinde pe o suprafaţă de 15 hectare. Cheile se întind pe o lungime de aproximativ 1 km, în rezervaţie existând câteva peşteri, ca Gaura Zmeului, peştera lui Petre Mihiş, peştera cu două intrări din Cheile Babei. De asemenea, aici mai găsim mici canioane, cascade şi mici doline.

Stâncile din Cheile Babei adăpostesc şi o faună fosilă interesantă, alcătuită din alge, melci marini, scoici, arici de mare, solzi de peşti, etc. Acolo se află şi renumitul izvor „P*zda Babei”, numit aşa de localnici datorită aspectului despicăturii calcarelor în baza versantului vertical.

De ce-am făcut toată această introducere? Urmărind videoclipul YouTube realizat de „aerialbit” şi intitulat „Rezervaţie naturală Cheile Babei – Maramureş”, am observat într-una din filmările cu drona aeriană o formă geografică care se aseamănă cu o străveche piramidă, care ulterior a fost acoperită cu vegetaţie.

Într-un articol din octombrie 2019 – Piramida misterioasă din Munţii Retezat! E doar o formaţiune naturală!? – vorbeam despre o posibilă piramidă străveche, identificată cu Vârful Păpuşa din Munţii Parâng (2136 metri), unul dintre vârfurile cele mai înalte din România.

varful-papusa 3
Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free) – Piramida din Munţii Retezat

Oare toate aceste formaţiuni sub formă de piramidă sunt naturale 100%? Sau au fost modelate în vechime şi de mâna omului?


Lasă un comentariu