Va fi găsită arca pierdută a lui Noe?


arca-lui-noe-2Un om de afaceri şi totodată activist creştin, Daniel McGivern, plănuia cu surle şi trâmbiţe o amplă expediţie pe muntele Ararat, în Turcia. Expediţia era programată pentru perioada verii lui 2004 şi, potrivit declaraţiilor iniţiatorului, trebuia să demonstreze că fabuloasa arcă a lui Noe – unul dintre personajele primordiale ale întâmplărilor relatate în primul capitol din Vechiul Testament, Geneza – a fost îngropată acolo.

La o conferinţă televizată care a avut loc în Washington, D.C., McGivern a prezentat imagini din satelit, despre care a afirmat că arată un obiect confecţionat de oameni – arca lui Noe – întemniţat în gheaţă şi zăpada de pe munte, la cca 4.570 m înălţime. „Nu îl vom dezgropa, a declarat McGivern, o să-l fotografiem şi, dacă va fi voia Domnului, o să-l vedeţi cu toţii.” „Dacă va fi încununată de succes, a mai spus exploratorul creştin, acesta va fi cel mai mare eveniment de la învierea lui Hristos.”

Unii arheologi au susţinut ulterior că expediţiile lui McGivern nu sunt nimic altceva decât fantezii, fără nici un temei real. Chiar dacă arca ar fi existat, spun ei, este prea puţin probabil că lemnul să fi rezistat până astăzi, atâtea mii de ani. Potrivit experţilor, mişcările glaciare ar fi trebuit în mod firesc să distrugă orice structură lemnoasă.

Eric Cline, istoric şi arheolog la Universitatea George Washington din Washington, D.C., a afirmat: „aceste expediţii sunt o pierdere de timp, energie şi bani care ar putea toate să fie mai bine investite pentru sprijinirea săpăturilor arheologice din toată lumea.”.

Povestea Potopului biblic şi a arcei în care Noe, la indicaţiile lui Dumnezeu, a adunat câte un cuplu din fiecare tip de fiinţe existente în lume, pentru a le salva pe un alt petic de pământ, este deja binecunoscută aproape oricui. Iar când apele Potopului s-au retras, arca lui Noe a ancorat în regiunea muntelui Ararat, potrivit povestirii biblice.

Dar totuşi se mai pune şi întrebarea următoare: dacă arca a existat într-adevăr, ar putea ea să fie îngropată pe muntele Ararat? Pentru că aceasta depinde de anotimpul în care a avut loc potopul. Unii geologi susţin că Marea Neagră era deja formată în vremea în care se spune că Noe naviga cu arca lui. Ei susţin că o mult mai înceta ridicare a nivelului mării a avut loc acum 12.000 de ani, când gheţarii s-au topit. „Dovezile indică în mod clar că acum 11.000 de ani a avut loc o puternică revărsare din bazinul Mării Negre în cel al Mediteranei, prin intermediul Mării Marmara”, a spus Richard Hiscott, profesor de ştiinţe terestre la Memorial University în St. John, Canada. Majoritatea geologilor sunt de acord că este imposibil pentru o ambarcaţiune nautică să ancoreze la o altitudine de 4.570 m. Iar alţi experţi susţin că arca ar fi îngropată în altă parte, deoarece Biblia vorbeşte de mai mulţi munţi.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO