„Putem să vă distrugem Soarele şi mâine” – oamenii de ştiinţă avertizează asupra posibililor „hackeri extratereştri”


Extratereștrii de pe alte planete ne pot trimite mesaje „contaminate” pentru a „sparge” mediile de comunicare umane. Cel puțin, această posibilitate este investigată de studiul astrofizicienilor americani Michael Hippke și John G. Learned, publicat pe site-ul Arxiv.org.

Proiectele de căutare a inteligenței extraterestre (SETI) urmăresc să găsească viață inteligentă pe alte planete, prin utilizarea antenelor spațiale și a calculatoarelor care analizează semnalele electromagnetice de origine extraterestră. În plus, oamenii de știință caută să emită și să primească mesaje codificate în/din spațiul cosmic.

Conform studiului, extratereștrii ar putea trimite mesaje către sistemele umane de comunicații, care să conțină un cod malefic. De exemplu, amenințând să explodeze Soarele dacă oamenii nu sunt de acord să le îndeplinească cererile. Pentru a-și susține ipoteza, oamenii de știință au citat câteva mesaje înregistrate de proiectul SETI.

În 2017, cercetătorul Rene Haller a oferit să descifreze un flux de 1.902.341 de biți. După descifrare, informațiile primite au fost doar o imagine normală alb-negru. Potrivit lui Hippke și Learned, astfel de semnale pot fi descifrate pe hârtie, iar în acest caz, mesajul extraterestrial nu dăunează sistemelor planetei noastre. Cu toate acestea, când vine vorba de un cod mai complex, nu îl puteți descifra fără utilizarea calculatoarelor.

Oamenii de știință susțin că este foarte dificil să „decontamineze” mesajele din spațiu. Potrivit experților, proiectele SETI sau computerele personale riscă să fie infectate de un „troian” sau de un „malware” care ar putea da acces la datele personale și la sistemul de operare unui „hacker” extraterestru.

Cercetatorii au concluzionat: „Putem alege doar să distrugem un mesaj extraterestru sau să ne asumăm riscul”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): arxiv.org

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock