Un scenariu horror! Maşinile inteligente – „Artilectele” – vor dori să preia controlul asupra lumii şi se vor război cu oamenii, avertizează un cercetător


Hugo de Garis este un cercetător retras din subdomeniul Inteligenței Artificiale, cunoscut sub numele de hardware evolutiv. El a devenit cunoscut în anii 1990 pentru cercetările sale privind utilizarea algoritmilor genetici pentru a dezvolta rețele neuronale artificiale tridimensionale automate celulare în interiorul rețelelor de FPGA (Field Programmable Gate Array / circuit integrat digital configurabil). El a susținut că această abordare ar permite crearea a ceea ce el numește „creier artificial”, care ar depăși rapid nivelurile de inteligență.

Hugo de Garis consideră că un război major înainte de sfârșitul secolului 21, soldat cu miliarde de morți, este aproape inevitabil. Mașinile inteligente (sau „artilecte”, o formă prescurtată a „intelectului artificial”) vor fi mult mai inteligente decât oamenii și vor amenința să dobândească dominația lumii, rezultând într-un conflict între „cosmiști”, care susțin artilectele, și „tereni” , care li se opun (amândoi sunt termeni ai invenției sale). El descrie acest conflict ca fiind un război de „gigamorţi”, momentul în care miliarde de oameni vor fi uciși.

Hugo de Garis menţionează ca exemplu pentru ideile sale scenariul filmului SF din 2014 – „Transcendence” – o peliculă despre Inteligenţa Artificială. În film, actorul Johnny Depp îl interpretează pe Will Caster, care este un cercetător care dorește să unească conștiința colectivă a oamenilor într-o singură mașinărie.

Despre ideile lui Hugo de Garis, vă invit să urmăriţi videoclipul YouTube „Hugo de Garis: The Artilect War”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock