Elicopterul NASA Perseverance chiar poate zbura în atmosfera de pe Marte!? Pe Marte se află deja colonii spaţiale secrete?


Zilele trecute, NASA anunța că un elicopter spaţial a ajuns pe Marte (vedeţi articolul de pe space.com). Cunoscut sub numele de „Perseverance”, elicopterul „raportează” ceea ce găseşte pe „planeta roșie”, aşadar el zboară pe acolo.

Problema evidentă a acestei știri, este desigur, faptul că Marte nu are o atmosferă propriu-zisă. Conform datelor oficiale ale NASA, atmosfera lui Marte este în jur de 0,6% din presiunea atmosferei Pământului (vedeţi articolul de pe mars.nasa.gov). De aceea, este aproape imposibil ca elicopterele să poată zbura într-un spaţiu care este aproape vid, chiar și în gravitația mică a planetei Marte (care reprezintă aproximativ 38% din gravitația Pământului).

Ce putem deduce de aici? Fie că NASA ne minte despre prezenţa acestui elicopter pe Marte, fie Marte are de fapt o atmosferă mult mai consistentă faţă de ceea ce ni se spune. Pentru ca un elicopter să poată zbura pe Marte, atmosfera ar trebui să fie suficient de groasă.

Pe de altă parte, când miliardarul Elon Musk (preşedintele companiei de zboruri spaţiale SpaceX), ne vorbește despre coloniile de pe Marte, el se referă la viitoarele colonii sau la coloniile existente, care sunt secrete publicului?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO