O mare enigmă istorică: a practicat vreodată Elena Ceauşescu prostituţia?


Elena Ceauşescu a fost considerată de mulţi „capul răutăţilor” în cuplul Ceauşescu, cea care a condus de facto România, cel puţin în anii ’80, până la execuţia sa pe 25 decembrie 1989, împreună cu Nicolae Ceauşescu.

Născută pe 7 ianuarie 1919, Elena Petrescu (înainte de căsătorie) n-a făcut decât 4 clase, pentru ca în anul 1936 să ajungă la Bucureşti,  unde a lucrat ca ucenică la fabrica Lantex. Undeva în jurul anului 1940, Elena (Lenuţa) a devenit logodnica / iubita lui Nicolae Ceauşescu, care era la închisoare. Deși organizația comunistă i-a interzis ei să mai aibă legături cu Nicolae Ceușescu, pentru că periclita organizația, ea a menținut această legătură. Nicolae Ceaușescu mai avea câte o permisie de a ieși din închisoare (însoţit de un gardian), și atunci cei doi se întâlneau în anumite locuri.

În sat, fetei i s-a spus Lenuța lui Briceag. Porecla – Briceag – o primise de la consătenii tatălui ei, Nae Petrescu, după ce și-a deschis prăvălie în casă, acolo vânzând gaz, sare, zahăr, ață, ace și cuie.

O etapă nedeslușită din tinerețea Elenei Ceaușescu durează din noiembrie 1939 până în august 1941, atunci când Lenuţa nu avea nimic de lucru. Din ce-a trăit, nu se știe; de aici a apărut ipoteza prostituției. Bârfa a fost susţinută după 1990 de însuşi fratele dictatorului, fostul general de Securitate, Andruță Ceaușescu. Acesta a povestit ziariștilor următoarea întâmplare: vrând să-și viziteze viitoarea cumnată, care locuia cu o altă femeie într-o cameră închiriată în București, le-a găsit pe amândouă petrecând, dezbrăcate, cu doi soldați germani.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock