Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Palatul Sovietelor, monumentul de adorare a lui Lenin, trebuia să fie cea mai mare clădire din lume

213

monumentul lui LeninÎn efortul grandios de a imortaliza memoria lui V.I. Lenin, primul conducător al Uniunii Sovietice, conducerea centrală a Partidului Comunist al Uniunii Sovietice (P.C.U.S.) a hotărât să-i construiască acestuia un gigant monument. Succesorul lui Lenin, Iosif Stalin, l-a angajat pe arhitectul Boris Iofan pentru a proiecta acest monument. Mausoleul trebuia să fie cea mai mare clădire din lume şi s-ar fi denumit “Palatul Sovietelor”.

Precum se poate observa, proiectul amintea şi de piramidele mayaşe, dar şi de monumentele babiloniene (aşa-numitele “ziggurat”). Deasupra monumentului se află o imensă statuie a lui Lenin, cu mâna sa dreaptă îndreptată înspre cer.

Locul pentru acest Palat al Sovietelor era un teren pe care se află o biserică, Catedrala lui Iisus Mântuitorul, din secolul 19. Stalin a ordonat ca biserica să fie spulberată de pe faţa Pământului, şi aşa a fost. Totuşi, a venit cel de-al doilea război mondial, iar structura cea monstruoasă n-a mai fost niciodată realizată.

Orgoni Crystal