Mai multe oraşe din Rusia sunt abandonate şi pustii! De ce?


În Rusia, există destule oraşe şi alte aşezări umane care sunt goale. Altă dată, ele erau pline. Ce s-a întâmplat cu ele? De ce sunt pustii? În acest articol, vom parcurge câteva din aceste oraşe părăsite…

Verkhnyaya Gubakha

Timp de mai multe secole, Verkhnyaya Gubakha a fost o așezare industrială tipică în Ural. Rădăcinile sale datează din secolul al XVIII-lea, când a fost descoperit acolo un zăcământ de minereu de fier. În anii 1970, situația ecologică a devenit atât de rea din cauza unei fabrici de cocs și chimice din apropiere, încât locuitorii au fost relocați în alte orașe.

Iultin

Când unul dintre cele mai mari depozite polimetalice din lume a fost descoperit în apropierea muntelui Iultin, din Extremul Orient al Rusiei, în 1937, a apărut acolo o așezare umană. Totul până când a izbucnit criza economică din anii 1990 și extracția a devenit neprofitabilă. Acum, totul e pustiu.

Alykel

Unul dintre numeroasele orașe militare abandonate ale Rusiei, Alykel, lângă orașul siberian Norilsk, a fost fondat pentru a găzdui piloți militari. Dar când escadra aeriană a fost redistribuită, orașul – cu noile sale clădiri înalte în mijlocul tundrei – a fost lăsat să putrezească.

Kadykchan

Când în 1996, o explozie la mina de cărbune a ucis 6 persoane, aşezarea Kadykchan a fost deja condamnată. Mina a fost închisă, iar locuitorii au fost obligați să plece pentru a găsi de lucru în altă parte. Cu toate acestea, câteva sute de persoane au refuzat să plece. Abia când serviciul de termoficare a fost închisă, a devenit imposibil să se supraviețuiască înghețurilor dure din Orientul Îndepărtat al Rusiei, iar Kadykchan s-a transformat într-un oraș fantomă.

Kursha-2

Kursha-2 din regiunea Ryazan, nu departe de Moscova (200 km), a fost o localitate locuită în perioada interbelică. În 1936, această așezare a fost complet distrusă de un incendiu masiv care a ucis aproape toată populația – 1.200 de oameni.

Mologa

Orașul antic Mologa, situat în regiunea Yaroslavl, a fost fondat în secolul al XIII-lea. Din păcate, el nu a reușit să supraviețuiască secolului XX. În timpul creării rezervorului Rybinsk, orașul a fost inundat și populația a fost evacuată cu puțin timp înainte. Uneori, când nivelul apei scade, este posibil să vedeţi vechile case.

Khalmer-Yu

Existența oraşului Khalmer-Yu s-a bazat pe mina sa de cărbune. Când s-a închis în anii 1990, soarta locului a fost pecetluită și a devenit pustiu. Cu toate acestea, Forțele Aeriene din Rusia folosesc acum zona pentru practicarea bombardamentelor.

Finval

Această așezare pentru marinari și membrii familiilor lor a fost fondată în apropierea bazei militare de submarine din Peninsula Kamchatka. Când submarinele au fost redistribuite, Finval a devenit un oraș fantomă.

Charonda

Timp de mulți ani, Charonda, situat pe malul lacului Vozhe, în nordul Rusiei, a fost un oraș prosper cu o populație de 14.000 de locuitori în secolul al XVII-lea. În timp, drumurile comerciale au dispărut, întrerupând legăturile cu zona. Astăzi această așezare este accesibilă doar pe apă.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock