Genialul Brâncuşi a fost lucrător de prăvălie la un restaurant


brancusiLa sfârşitul secolului al 19-lea, atunci când edilii oraşului Craiova se grăbeau spre civilizaţie (trecerea la iluminatul electric, alimentarea cu apă potabilă, introducerea liniei de tramvai), un băieţandru îşi făcea apariţia în Cetatea Băniei, venind de la Hobiţa sa natală (judeţul Gorj). Nu avea decât 12 ani, atunci când Constantin Brâncuşi începea lupta cu viaţa şi cu propriul destin. La doi paşi de gară, Brâncuşi se angajează ca lucrător de prăvălie la restaurantul fraţilor Spirtaru. Pentru o slugă, munca era istovitoare.

Chiar însuşi Brâncuşi afirma:

„Închideam la 1 noaptea, odată cu ultimul tren spre Bucureşti de la 0:50 şi trebuia să fim în picioare la 4:30 la Severinul mixt – de marfă şi călători. Dar existau muşterii şi de la 1 la 4, care ne băteau în obloane, cerându-ne să deschidem ca să se încălzească cu puţină ţuică şi vin fiert, pentru dezmorţirea din genul care se lăsa dimineaţa”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock