Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Editorial: Înmormântarea unui “erou” într-un sicriu aurit – ce se întâmplă cu lumea aceasta nebună şi ipocrită?

164

blankMoartea lui George Floyd (persoana de culoare omorâtă de un poliţist alb) a dus la revolte de neprecedent pe întregul teritoriu al Statelor Unite, în care deja rasismul constituia o problemă de zeci şi sute de ani. Însă, deşi fapta poliţistului este cu siguranţă una de condamnat, aceste revolte au făcut şi mai mult rău: civili şi poliţişti morţi şi răniţi, jafuri pe străzi, violenţe, incendii etc. Adică, nu numai că problema rasismului nu s-a rezolvat, dar s-a creat şi mai mult rău.

Între timp, aşa cum ne scrie şi Daily Mail într-un reportaj cuprinzător, George Floyd a fost înmormântat ca “erou naţional”, într-un sicriu de aur (probabil că doar poleit), de parcă ar fi fost cel mai mare sfânt din toate timpurile. Durerea familiei atunci când îi moare un membru drag al familiei poate fi înţeleasă, însă nu şi spectacolul fals al unei lumi ipocrite.

Oameni buni, a murit o persoană ucisă inconştient de un poliţist, nu un erou al lumii! Erou înseamnă un sacrificiu de sine conştient, în numele unui ideal. De exemplu, erou poate fi cineva care îşi sacrifică viaţa pentru a-şi apăra ţara, sau care stă în închisoare în numele unui ideal nobil în care crede cu toată ardoarea. Dar, George Floyd nu a fost vreun erou, ci doar victima unui poliţist inconştient. Nici măcar victima întregii poliţii, pentru că sunt sigur că majoritatea poliţiştilor nu sunt nici rasişti, nici criminali.

După slăvirea lui George Floyd de către o lume manipulată de o parte din mass-media şi de către unii politicieni, oare ce va urma? Premiul Nobel pentru pace? N-ar fi exclus, din moment ce premiile Nobel au devenit şi ele tribune politice şi de manipulare.

Vreţi ca lumea să scape de rasism? Să ne aducem aminte de vorbele extraordinare ale actorului “de culoare” Morgan Freeman: “Ca să scăpăm de rasism, nu mai vorbiţi despre el. Eu nu sunt un negru, tu nu eşti un alb”.

Orgoni Crystal