Conform scrierilor indiene, oamenii există de 306 milioane de ani!


În tradiţia veche chineză şi în cea lamaisto-tibetană, roata vieţii celor patru umanităţi s-a pus în mişcare acum 17 milioane de ani. Pe atunci, domnitorii din Dzyan, un cerc restrâns de maeştri, preluaseră conducerea ultimei umanităţi, după ce omenirea parcursese deja o istorie enorm de lungă, conform învăţătorilor budişti din Tibet.

Vedele, cele mai vechi texte sacre indiene, datează prima umanitate înainte de perioada marilor zaurieni. Unitatea de bază în cronologia vedică poartă denumirea de yuga. Similar periodizării greceşti, ce cuprinde epoca de aur, de argint, de bronz şi de fier, perioadele yuga sunt de patru tipuri: satya, treta, dvapara şi kali.

Perioadele yuga sunt considerate a fi faze de transformare ale naturii şi ale Pământului însuşi, care includ şi ciclurile de evoluţie ale umanităţilor, însumând 4.320.000 de ani. În Vede, texte străvechi ale adevărului impersonal, care au existat înaintea oricărei cărţi scrise de oameni, se arată că cele patru perioade metalice au avut durate diferite. Astfel, dwapara yuga, perioada cuprului sau a bronzului, a fost dublă ca durată faţă de perioada mohorâtă a fierului, kali yuga.

Perioadele yuga au fost percepute ca faze de transformare ale naturii şi ale Pământului însuşi, care includ şi umanităţile. O perioadă mai lungă, ce cuprinde aceste patru yuga, poartă numele de mahayuga. Tradiţia indiană susţine că până în prezent s-au scurs 71 de perioade mahayuga, ceea ce înseamnă că istoria omului îşi are originea acum 306.720.000 de ani!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO