Misterioasa stea alcătuită din „materie stranie”, aflată la 180.000 de ani-lumină de Pământ


Cosmologii au constatat că materia are o nebănuită capacitate de organizare şi de evoluţie, ei descoperind existenţa aşa-zisei „materii stranii”.

După cum scria revista „New Scientist” din 4 decembrie 1986, trei cercetători de la Massachusetts Institute of Technology – Ch. Alcock, Ed. Farhi şi A. Olinto – au ajuns la concluzia că intensa emisie de radiaţii gama detectată încă din martie 1979 ca provenind de la steaua N49, s-ar datora faptului că aceasta ar fi „o stea stranie”.

Astrul respectiv, care se află în galaxia satelit denumită Marele Nor al lui Magellan (la o distanţă de 180 000 ani-lumină faţă de Terra), şi-ar manifesta ample capacităţi energetice ea urmare a alcătuirii sale din „materia stranie“ ce ar fi foarte stabilă; materia în sine ar fi compusă aproximativ din cantităţi egale de quarkuri „sus”, „jos” şi „stranii”‘, această structurare rezultând în urma presiunilor uriaşe la care a fost supusă partea centrală a stelei ce şi-a finalizat existenţa printr-o explozie de supernovă.

Masa stelară cu această compoziţie de „materie stranie” ar fi rămas cu un diametru doar de 22 kilometri, fiind acoperită cu o crustă de materie în stare neutronică ce-ar avea o grosime de 300 metri ; densitatea „stelei stranii” ar fi însă extraordinar de mare: 4 x 10^8 tone într-un centimetru cub!

După cum afirmă cercetătorii respectivi, radioastronomii spun că trebuie să se descopere o mulţime de alţi numeroşi aştri constituiţi din „materie stranie”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock