Twitter cenzurează informaţii compromiţătoare despre candidatul la preşedinţia SUA, Joe Biden

  •  
  •  
  •  
  •  

Din 14 octombrie 2020, în Statele Unite există un mare scandal ce a luat proporţii globale, după ce Twitter a decis să cenzureze o informaţie de presă legitimă pentru public. Ce s-a întâmplat, de fapt?

Pe 14 octombrie 2020, publicaţia „The New York Post” a publicat e-mail-uri care ar fi fost recuperate de pe un laptop unde erau stocate mesaje, fotografii și înregistrări video personale ale fiului lui Joe Biden, Hunter Biden. Aceste mesaje ar fi ajutat grupul ucrainean Burisma să scape de anchete legate de corupție. Hunter Biden a făcut parte între 2014 și 2019 din consiliul de supraveghere al societății specializate în gaze naturale. Precum se ştie, Joe Biden este principalul candidat la preşedinţia SUA, din partea democraţilor, în timp ce actualul preşedinte, Donald Trump (din partea republicanilor) candidează pentru a doua oară la cea mai înaltă funcţie în SUA.

Poate că dezvăluirile din „New York Post” nu ar fi fost atât de cunoscute, dacă n-ar fi intervenit Twitter, care pur şi simplu a blocat distribuirea articolului din „The New York Post”. Un act de cenzură care nu are ce căuta într-o democraţie ca Statele Unite, unde libertatea informării publicului trebuie să rămână sfântă.

Ulterior, chiar şeful Twitter, Jack Dorsey, a recunoscut următoarele: „Comunicarea legată de acțiunile noastre privind articolul din New York Post nu a fost grozavă. Și să blochezi distribuirea linkului la articol cu un context zero care să explice de ce: inacceptabil”.

Furioşi, republicanii din Comisia Judiciară a Senatului SUA l-au convocat săptămâna viitoare pe şeful Twitter pentru această blocare de către Twitter a articolelor nefavorabile candidatului la președinție democratic, Joe Biden.

Jack Dorsey trebuie „să explice de ce Twitter abuzează de puterea sa pentru a reduce la tăcere presa și pentru a acoperi acuzațiile de corupție”, a declarat senatorul Ted Cruz.

Dar, cenzura Twitter împotriva acuzaţiilor împotriva lui Joe Biden nu e chiar întâmplătoare. Aşa cum spune şi politico.com într-un articol din 17 septembrie 2020, directorul de politici publice de la Twitter, Carlos Monje, a părăsit în luna septembrie compania de social-media pentru a se alătura taberei candidatului la preşedinţie, Joe Biden.

Ceea ce face în prezent Twitter, dar şi alţi giganţi în social media, nu poate decât să-i aducă beneficii lui Donald Trump, pentru că americanii sunt foarte sensibili la subiectul libertăţii informaţiilor, iar orice material controversat referitor la un înalt oficial trebuie să fie adus la cunoştinţa publicului.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu